Vírusírás (12)- már a szomszédban van, Pista barátom Putnokon már érzi a jeges leheletét
fonagy istvan

Vírusírás (12)

 

Meglegyintette városunkat is a koronavírus járvány jeges lehelete.

Eddig csak szörnyülködve böngésztük, hogy a fővárosban és külföldön hogyan szedi napról-napra áldozatait a fertőzés. Most viszont lemerevedtünk arra a hírre, hogy testközelből érkeztek hozzánk a veszély fenyegető jelzései.

Itt van a vírus. A szomszédban.

Olyan közel, hogy bárki, bármikor és bármilyen formában Putnokra is elhozhatta vagy elhozhatja a betegséget. Mai hír, hogy az Ózdi Acélművek egyik dolgozójánál lett pozitív a teszt. Szűkös választék híján rengeteg putnoki jár az ottani áruházakba és a piacra vásárolni, nem is beszélve a szoros egészségügyi kötelékről a két város között.

Pénteken a borsodnádasdi polgármester jelezte közösségi oldalán, hogy a település idősotthonának lakói közül négynek lett pozitív a tesztje. Várják a vizsgálatok további eredményeit is. A község vezetője azt is feltételezte – nem is alaptalanul -, hogy az intézmény falain kívül is lehetnek fertőzöttek.

Ismereteim szerint a putnoki fogyatékos személyek rehabilitációs lakóotthonának szoros kapcsolata van a borsodnádasdi intézménnyel, tehát megelőzve minden bajt, pletykát és rémhírt, nem csak ésszerű, hanem szükséges is lenne az ott foglalkoztatottak és az ott dolgozók szűrése. Mint ahogyan megnyugtatná városunk aggódó polgárait, ha az idősek otthona lakóin és dolgozóin is elvégeznék a szűrést.

Nem tudom, hogy ez kinek a feladata. Az itt élők szempontjából ez nem is lényeges,  csak azt kérjük, hogy sürgősen intézkedjen, akinek ez a dolga. A feltételek bizonyára adottak hozzá, hiszen elég gyakran hallunk arról, hogyan segítjük maszkokkal, védőfelszerelésekkel és tesztekkel a határon túl élő magyar nemzeti közösségeket. Ez

 

 

üdvözlendő, mert a szlogent, miszerint „Minden magyar felelős minden magyarért” tiszta szívvel csak támogatni lehet.

Mint ahogy Németország is segít a szomszédjain. Ott már több a gyógyult, mint a fertőzött.