Dobra verték a szomszédos házat – itt bizony hamarosan építkeznek majd – várjuk az új lakókat

Immár csaknem egy évtizede lakatlan a szomszédos ház.

Időnként nem győzöm eligazítani az ismerőseket és az idegeneket, hogy merre találják az örökösöket. Régóta, sokan pályáznak erre a frekventált helyen lévő ingatlanra.

Jómagam is csak erről a tábláról értesültem, hogy szomszédunk lesz.  Most keresik.

Szegény Erzsike néni akivel évtizedeken át teljes megértésben, jó kapcsolatban voltunk rendbe tartotta a portát, de mióta örökre eltávozott ugyanez nem mondható el. Örülünk, hogy meghirdették, s ha minden rendben lesz akkor valaki itt építkezik majd. Ezt abból gondolom, akinek annyi pénze lesz, hogy megvegye, nem elégedik meg a jelenlegi rozzant épülettel.

Ami azt is kilátásba helyezi, hogy mellettünk is építkeznek majd néhány évig. Mint ahogyan mi is tettük három évtizede, amikor kikötöttünk az utcában. Aztán mellettünk, szemközt és mögöttünk is ugyanezt tették az újabb ide költözök. Most is zajlik az élet az alsó Gyöngyvirág utcában.

Szokás mondani, rossz szomszédság török átok. Mi most annak szurkolunk, hogy aki itt találja meg az otthonát legyen olyan toleráns, összetartó, alkalmazkodó, megértő, mint azok, akik most is lakják ezt a szép és kellemes utcát.