A Klebelsberg Központ közleménye a makói testnevelő tanár ügyében – úszásoktatás a vasalóállványon – egy szülő kifogásolta a szárazdokkot – ez volt a távoktatásban

Nos, aki nem tudná miről is van szó, dióhéjban – egy lelkes testnevelő tanár távoktatásban száraz úszás oktatást folytatott a diákjainak. Tény , valóban komikus volt a gyakorlat, a tanár úr úszósapkában, úszószemüvegben hasalt rá egy vasalódeszkára. Jobb híján, ami hallhatóan recsegett alatta. Na, meg egyébként is labilisnek tűnt   a szerkezet a ránehezedő súly miatt. Viszont aki az úszás alapelemeivel akart megismerkedni az a film alapján megtehette. Ebben a vasalós szárazdokkban.

Kétszer néztem meg az adást.  Nekem tetszett a bemelegítés, s az a precizitás, hogy felhívta a gyerekek figyelmét – az edzés után ne feledkezzenek meg az evésről és az ívásról.  Magának is bekészítette a vasalóállvány mellé a nassolni valót. Aztán valaki bemószerolta a tanárúrat a gimnázium igazgatójánál, aki elég sértő módorban cseszte le őt. Az alábbiakban a fennhatóság közleménye:

A Makói József Attila Gimnázium testnevelő tanárával kapcsolatban az intézményvezető és a Hódmezővásárhelyi Tankerületi Központ, mint fenntartó hozott döntést. A tankerülettől kapott tájékoztatás alapján a videó miatt szülői bejelentés érkezett a tankerülethez. A tankerületi központ arra hivatkozott, hogy a videóban látható gyakorlat balesetveszélyes, ha azt a gyerekek utánozni akarják. A Hódmezővásárhelyi Tankerületi Központ emiatt döntött úgy, hogy munkáltatói intézkedéssel él. A Klebelsberg Központ az ügy tudomására jutása után kérte a tankerületi központ vezetőjét, hogy vizsgálja felül a korábbi döntését, mert az eljárásával nem értünk egyet, a tankerületi igazgató azonban ezt nem tette meg. A Klebelsberg Központnak, mint középirányítónak nincs munkáltatói jogköre egyetlen pedagógus esetében sem, ezekkel az iskolaigazgatók, illetve a kinevezés és megszüntetés esetében a tankerületi igazgatók rendelkeznek.