Na ilyen egy harmincezer forintos fotó – s még nem is látszom rajta – hárman egyezkedtek előttem, hogy most mennyit is irjanak a büntire

Az álmoskönyvek szerint  egyenruhásokkal polemizálni nem sok jót jelent.  Vitatkozni meg értelmetlen.  A törvény úgy szól, hogy akkor is nekik van igazuk ha mégse. Inkább verném a fejem a falba mintsem velük próbálnék a logikáról beszélgetni.

Mielőtt kóserolnál magam, nem tagadom, megesik , hogy ötvennél egy két kilométerrel még ráteszek a megengedett sebességre. Nyilván a a cimképen is látható fekete Skoda – aminek a volánjánál bizony én ültem valamennyivel gyorsabban ment Szerencs határában. Ott ahol a helyiek ezt a szakaszt mint pénzbegyűjtó övezetként tartják számon.

Jómagam  a közelmúltban a képen látható bolyban haladva , látszik, hogy egy ismeretlen viágos kocsi a hátam mögött zihálva tol,  – egy két kilométerrel átléptem a megengedett lassúságot. Helyben megállitottak, amitől már elszoktam, s ekkor kezdödött a kedves rendőrök nyilvános egyezkedése.  Egyik mondja 59 , másik hatvan három, végül a fekete legyen hatvan valamennyi. Mondtam megnéznénm a videót ha lehet, oké menjek vissza háromszáz méterre – ajánlották készségesen.

 Nem tettem mert utasaim éppen temetésre mártir megemlékezésre siettek  igy letettem a kontrollról. Na meg minek is. A szerencsi kapitányság postafordultával küldte a képeket. Amin látszik, hogy nem látszik a sebesség, a rendszám illetve ami rajta van az nem éppen az én kocsimé.   Mivel több mint ötven éve pusztitom a benzint , kaptam már néhány ilyen fotót és láttam az interneten is milyen az a szabályos dokumentum aminek alapján le lehet húzni az autóst. Sajnos ez nem az, de már én kifizettem , ami jár az jár, ott helyben.

Oké , jó a felvétel, de se rendszám se más dokumentum, hogy kié is az a távolodó. Megjegyzem hatvan a megengedett limit, tehát nem mindegy a képen láthatók közül ki is a hunyó. Végül csak beszéltem az illetékes rendőrrel. Aki elmondta, hogy miért nem mentem vissza megnézni a felvételt. Igaza van. Majd elmagyarázta, az a felvétel most utólag már meg lett semmisitve. Ez van ezt tudta kimenteni. Hogy a másik velem egy szorban haladó kocsikat miért nem meszelték le, azt viszont ő se tudja. Én lehettem a legszimpatikusabb. Szerinte a mögöttem lopakodó csak mellőz, s nem előz, kikerüli az előtte lévőt.. Mondjuk ez egy videón tökéletesen látható lenne, de már sajnos megsemmisitették a felvételt. Na meg az se derül ki a képből, hogy hol van a sebességkorlátozás feloldása. Különben a birói gyakorlat, hogy ha három rendőr nem képes határozottan, egyformán eldönteni, ki is ment a megengedettnél gyorsabban aki valamenyi járművezető vétlennek tekinthető. Itt viszont kellett egy balek akire rá lehetett nyomni a birságot. Most már csak az a kérdés ezeket pénzes dokumentumokat meddig kellene megőrizni az ilyen és az ehhez hasonló viták miatt.