„Belvárosi közrend és közbiztonság”  – Velünk a város sajtótájékoztatója a Szinva teraszon
szopko szilágyi

 

 

 

 

 

Hollósy András, Nagy Ákos és Soós Attila képviselő urak folyamatosan gyalázzák, mocskolják a várost az országos sajtó kormánypárti médiumaiban, miközben tudják, hogy amit állítanak: hazugság.

Most éppen azt állítják, romlik a közbiztonság Miskolcon, miközben a rendőrség adatai egészen mást mutatnak – fogalmazott Szilágyi Szabolcs, a rendészeti bizottság elnöke.

„A rendőrség adatai szerint az elmúlt félévben harmadára csökkent a rablások száma Miskolcon a korábbi évekhez képest. Azokhoz az évekhez képest, amikor épp Hollósy András, Nagy Ákos, Soós Attila és a Fidesz volt hatalmon Miskolcon.

 

Karddal vágta meg egy férfi egy másik férfi arcát a Miskolc Békeszálló-telepen 2017 márciusában, miután szóváltás alakult ki köztük. Ezután egy autó több ablakát is betörte, majd elmenekült. A polgármestert Kriza Ákosnak, a rendvédelmi bizottság elnökét Hubay Györgynek hívták, Hollósy András, Nagy Ákos és Soós Attila pedig képviselők voltak. 

Zsilettpengéből és műanyag nyélből összeeszkábált vágó eszközzel vágta meg egy 24 éves férfi arcát egy háromfős társaság egyik tagja Miskolc főutcáján 2019. májusában. A penge átvágta a fiatal férfi arcát, olyan súlyosa sebeket okozva, hogy műteni kellett. A támadás egy belvárosi gyalogátkelőhelynél történt. A polgármestert Kriza Ákosnak, a rendvédelmi bizottság elnökét Szécsényi Mariannának hívták, aki elmondása szerint munkája során folyamatosan egyeztetett Nagy Ákossal. Hollósy András, Nagy Ákos és Soós Attila pedig képviselők voltak.

Tizenéves fiúk verték meg a miskolci rendőrkapitány helyettesét 2019 augusztusában. A három tinédzser a Mindszent téren támadt rá a hazafelé sétáló főrendőrre, úgy megverték, hogy 8 napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett. A támadás a belvárosban történt. A polgármestert Kriza Ákosnak, a rendvédelmi bizottság elnökét Szécsényi Mariannának hívták, Hollósy András, Nagy Ákos és Soós Attila pedig képviselők voltak.

 

Azokban az években, amikor tehettek volna valamit azért, hogy azok a területek, amelyekre most hivatkoznak, az Újgyőri főtér, vagy a Centrum környéke ne legyenek olyanok, amilyenek, miért nem tettek semmit? Miért most kérik számon azt, amit 9 évük lett volna megoldani?

Nekik 9 évük volt erre, nekünk eddig mindössze 7 hónapunk. Pedig ők ígérték, hogy két hét alatt rend lesz. Aztán nem lett.

De nézzük tovább a rendőrség számait. A rendőrség jelentése szerint csaknem 14 százalékkal csökkent a regisztrált bűnesetek száma Miskolcon. 5 százalékkal csökkent a közterületen elkövetett bűncselekmények száma és 10 százalékkal a tulajdon ellen elkövetett szabálysértések száma.

És ezek nem a Velünk a Város, nem politikai pártok, vagy a miskolci önkormányzat számai, hanem hiteles, rendőrségi adatok.

Több területen is az elmúlt tíz év legjobb számadatait mutatja a rendőrség jelentése, amiben azt írják, hogy ezt a javulást a rendőrök és az önkormányzati rendészek közös munkájával sikerült elérni. A célunk pedig az, hogy a lakosság szubjektív biztonságérzetét is növeljük, hiszen a rendőrségi tények csak részeredmények, nekünk fontos, hogy a miskolciak is azt érezzék, hogy biztonságos a város, ahol élnek, ezen az úton haladunk tovább” – mondta az elnök.

Szopkó Tibor, a Velünk a Város önkormányzati képviselője arról beszélt:

 

„A rendőrség egyébként a belvárosi szórakozóhelyek karantén utáni újra nyitását követően azonnal úgynevezett “nyomozóportyákat” és közös ellenőrzéseket szervezett az önkormányzati rendészettel, éppen azért, hogy még hatékonyabban tudjanak fellépni a csendháborítás és a hasonló problémák ellen.

 

A városvezetés azt tervezi, hogy a korábbi évekkel ellentétben rendszeresen és alaposan kitakaríttatja a hétvégéken már kora hajnalban a belvárost, hogy az ott lakóknak ne kelljen minden reggel az előző napi bulik nyomaival szembesülni. És ugyanezért rendbe fogjuk hozni azokat a mostanra siralmas állapotba került belvárosi nyilvános vécéket is, amiket Nagy Ákos képviselő úr és párttársai 9 éven át hagytak lepusztulni annyira, hogy több tízmillió forintba kerül majd a felújításuk és az újra nyitásuk.

 

Hollósy András, Nagy Ákos és Soós Attila képviselő urak folyamatosan gyalázzák, mocskolják a várost az országos sajtó kormánypárti médiumaiban, miközben tudják, hogy amit állítanak: hazugság.

 

Amit csinálnak az nem politika. Amit csinálnak az szándékos károkozás a városuk ellen. Amit tesznek, azzal nap-mint nap Miskolcnak ártanak. Miskolc és a választóik nem ezt várják tőlük.

 

Nagyon kérjük őket, hogy gondolkozzanak el ezen.”

 

 

Szilágyi Szabolcs, a Rendészeti Bizottság elnöke

Szopkó Tibor, a Velünk a Város frakció önkormányzati képviselője