„Veszélyes buszmegállókat vett át a korábbi, fideszes városvezetés-Velünk a Város frakció közleménye

 

 

Augusztus 25-én birtokba vehetik az ott élők a Kiss Ernő utca buszmegállóit, így egy hónap után visszaáll a forgalmi rend. Az arra közlekedők jogosan dühösek, hiszen minden nap dugóban kell állniuk, miközben a mostani útfelújítás elkerülhető lett volna. Elkerülhető, amennyiben a Kriza-Alakszai városvezetés tavaly nyáron nem vesz át olyan munkát a kivitelezőtől, amely nem volt megfelelő, amelyet egy év után javíttatni kell.

A Kiss Ernő utcát ugyanis tavaly nyáron vette át a kivitelezőtől a Kriza-Alakszai városvezetés. A kötelező utóellenőrzés során derült ki, hogy hat buszmegálló veszélyes, ezért azokat újjá kell építeni. Az aknafedők közül többet már korábban is cserélni kellett, Miskolc akkori fideszes vezetése ennek ellenére elfogadta a kivitelező munkáját. Ahogy Dr. Nagy Ákos, a körzet kormánypárti önkormányzati képviselője is.

A mostani városvezetésnek a garanciális javítást azért kellett elrendelni, mert a szakasz utóellenőrzése során több hiba is kiderült. A Kiss Ernő utcában összesen hat buszmegállót építettek újjá, a megállók már a helyükre kerültek, addig azonban ezeket nem lehet a forgalomnak átadni, amíg meg nem köt a beton. A javításra szorult aknafedőket is már helyükre tették és a város jelenlegi irányítói remélik, hogy az erre közlekedőknek már nem okoz több bosszúságot.