Családi vígjátékok hétvégéje a MÜHA mozikban

 

 

 

  1. augusztus 22-én és 23-án 14:00-től a Művészetek Háza Uránia Art Mozitermében a Medvevilág Szicíliában című animációs film vetítésére kerül sor, a Béke Art Moziteremben pedig a Bogyó és Babóca 4. – Tündérkártyák című animációs filmet láthatják az érdeklődők, kedvezményes 500 Ft-os helyáron.

A vetítések mellé ingyenes kapcsolódó programot szervezünk, amely során mindkét nap 13:00-17:00 között a Művészetek Háza épületének teraszán többek között a miskolci Zöld Kapcsolat Egyesület mutatkozik be, családi programokkal színesebbé téve az eseményt.

Célunk, hogy az eseményre ellátogató családok találkozzanak a természet- és környezetvédelem aktualitásait és érdekességeit bemutató szakemberekkel, az ő munkásságukkal és látványos, interaktív játékokon keresztül felhívjuk a figyelmet hazánk csodálatos élővilágára, védelmének fontosságára, abban rejlő felelősségünkre.

 

Medvevilág Szicíliában

La fameuse invasion des ours en Sicile

magyarul beszélő olasz-francia animációs film, 82 perc, 2020

Rendező: Lorenzo Mattotti

Dino Buzzati varázslatos meséje elevenedik meg A vörös teknős alkotóinak új, nagyszabású animációs filmjében. A mesebeli Szíciliában játszódó történetben Leander, a medvék királya levezeti a népét a hegyekből, hogy élelemhez jussanak és megtalálják régen elvesztett fiát, Tónit. Az emberek világával megismerkedő medvék viszont egyre több emberi szokást vesznek át, a városokban élve veszélybe kerül a medvelélek. A Medvevilág Szicíliában a XX. század egyik legjelentősebb szépirodalmi gyerekkönyve. A belőle készült animációs film felnő a feladathoz: az olasz származású rendező, Lorenzo Mattotti a megvalósításon a Kecskeméti Animációs Stúdióval dolgozott együtt.

 

Bogyó és Babóca 4. – Tündérkártyák

magyar animációs film, 72 perc, 2020

A Bogyó és Babóca rajzfilm-sorozat negyedik részében a csigafiú és a katicalány új kalandokon keresztül fedezi fel a világot. Kiderül, kinek gyűjtötte a tengerparton a legszebb kagylókat Ugri és Szellő, hogyan jut el egyedül a tücsök koncertjére a kerekesszékes Holdbogár, vagy hogy mi sül ki abból, ha a kicsiknek és nagyoknak együtt kell focizniuk. A Bogyó rajza című történet arra világít rá, hogy amit valaki csúnyának tart, azt más szépnek láthatja, míg a Buborék és a Tündérkártya epizód az óvodások közti konfliktusok feloldására mutat példát.

 

Az előadásokra jegyek foglalhatók a www.cinemis.hu honlapon vagy elővételben vásárolhatók a mozi jegypénztárában, nyitvatartási időben (minden nap 15:00-20:00 között a Rákóczi utca 5. szám alatt).

Kedvezményes helyár: 500 Ft