KERESSÜK A HALÁLOS BALESET OKOZÓJÁT
 Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság

A rendőrség várja azon állampolgárok jelentkezését, akik információval rendelkeznek arról a balesetről, amely a 26-os számú főúton történt, és amely során egy 60 éves gyalogos férfi belehalt sérüléseibe.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya 05000/430/2020. bűnügyi számon halálos közúti baleset gondatlan okozása vétség elkövetésének gyanúja miatt folytat eljárást ismeretlen tettessel szemben.

A rendelkezésre álló adatok alapján 2020. augusztus 24-én a késő esti órákban a 26-os számú főúton, feltehetően Ózdról Kazincbarcika felé közlekedett egy ismeretlen típusú és színű gépjármű, amely az úttest szélén gyalogosan közlekedő 60 éves sajógalgóci férfit elütötte. A rendőrség 23 óra előtt értesült arról, hogy egy feltehetően sérült ember az úttest mellett fekszik. A helyszínre érkező rendőrök a férfi ellátásához mentőt hívtak, azonban ő olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a kórházba szállítása során belehalt sérüléseibe.

Az esettel kapcsolatban szükségessé vált a fent megjelölt időpontban és útszakaszon közlekedő sofőrök azonosítása és tanúkihallgatása.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság kéri, hogy aki a bűncselekmény elkövetésével kapcsolatban információval rendelkezik, vagy látta az esetet hívja a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központját a 06-46/514-506-os telefonszámon, illetve névtelensége megőrzése mellett tegyen bejelentést a nap 24 órájában ingyenesen hívható 06-80/555-111 Telefontanú zöldszámán vagy a 107, 112 központi segélyhívó telefonszámok valamelyikén.