Nagytakarítás a Miskolci belvárosban – Szopkó Tibor a VV frakció képviselője tartott sajtótájékoztatót
Miskolc légifelvétel

 

 

Őszi nagytakarítás előtt áll a belváros. Az idei nyár más volt, mint a korábbiak. A járványhelyzet hozta szigorítások feloldása után ugyanis a belváros megtelt élettel. A szokásosnál nagyobb forgalom volt a miskolci utcákon, tereken, koncentráltan pedig a főutcán, Szinva teraszon. A több hónapos bezártság után érthető, hogy a miskolciak alig várták, hogy kiszabaduljanak a szabadba, hogy újra szórakozhassanak, hogy újra kinyissanak a szórakozóhelyek.

Amellett, hogy hétvégente igazi nagyvárosi nyüzsgés fogadta a városlakókat és az idelátogatókat, sajnos negatív hozadéka is volt annak, hogy tömegek szórakoztak a belvárosban. A Miskolci Városgazdának adtak munkát bőven, hiszen minden hétvégén már hajnaltól takarítaniuk kellett a miskolci köztereket, utcákat. Sokszor még a szórakozóhelyek előtti területeket is, miközben ez a tulajdonosok feladata lenne, lett volna.

Képviselőtársam, dr. Mokrai Mihály még júliusban intézkedett arról, hogy a Centrum és a Villanyrendőr közötti főutcai szakaszon nyolc szemetes kerüljön ki. Ez is azt a célt szolgálta, hogy a belváros még tisztább, még élhetőbb legyen.

Az iskolakezdés előtt, a diákok egészsége érdekében azonban azt gondoltuk, ráfér Miskolc belvárosára egy alaposabb nagytakarítás. Éppen ezért a Miskolci Városgazda Kft munkatársai szerda délutántól péntekig nagy erőkkel dolgoznak majd a főutca és a közeli terek rendbe tételén. A takarítás, tisztítás mellett a galambürülékeket is eltüntetik a főutca kövezetéről, padjairól.

A városvezetés fontosnak tartotta azt is, hogy a járványhelyzet miatt Miskolc legforgalmasabb, a diákok által leginkább látogatott terei, utcái, az ott található padok, utcabútorok fertőtlenítve legyenek. Éppen ezért ma délután rég nem látott nagytakarítás kezdődik a városban. Ilyenre nem volt példa az elmúlt években, de a diákok, a miskolciak egészségének, komfortérzetük javítása érdekében ez a munka elengedhetetlen.

Arra kérek minden miskolcit, vigyázzunk együtt a rendre, vigyázzunk közösen környezetünkre.

 

Szopkó Tibor

Velünk a Város frakció önkormányzati képviselője