Asztmás vagy detektiv – felmentése van a maszkviselés alól – adhat e ilyen igazolást az orvos  – áruházi kalandjaim a Lidltől az Aldiig
Mszk alól felmentve – kormányrendelet alapján – aki ilyenről tud kérem ossza meg az Olvasóimmal

Csuda fegyelmezettek vagyunk. Nekem már minden zsebemben legalább három sebészi maszk lapul. Nincs szívem eldobni egyet se, noha a fáma úgy tartja egyet csupán két órán át használhatunk biztonságosan. Ma a Kiss Ernő utcai Aldiban jogosan figyelmeztetett a birtonsági őr, hogy kilátszik a nózim. Igaza volt, tényleg már csak az orromon át kapkodtam a levegőt.  Intézkedtem, s a dolgok helyreálltak.

Majd a szomszédos Lidl péztáránál kiszúrtam, hogy közékorú úr maszk nélkül tesz vesz a pult körül. Nem az én dolgom, a tetovált karú pénztárosnő  figyelmeztette a kötelességére. S most tessék megkapaszkodni azt válaszolta az úr, hogy a 2140…. vagy milyen számú kormányrendelet szerint neki bizony felmentése van a maszki viselése alól.  Olyan gyorsan, határozottan idézte a paragrafust, hogy leblokkoltunk. Hátha tényleg van ilyen. Csak hát mi még nem tudjuk, csak azt , hogy minden nagykapu mellett van egy apró is. Nos, mázlim volt a képen látható úr még akkor is rámolt az áruház előtt amikor kiértem. Egy életem egy halálom, bocsánatkérések közepette rákérdeztem, hogy milyen az a rendelet amely mentesít a maszkviselés alól a nyilvános helyeken. Az úr készséges volt elmondta, akinek asztmája, légzési nehézsége van a körzeti orvosa adhat egy felmentő igazolást. Nem kértem el, hogy is tehetnék ilyet, fő a bizalom. Csupán a magamén igazítottam egyet, hogy a szemem is takarja. Majd hozzátette a titkosrendőrök is fel vannak mentve a maszkviselés alól. Na erre aztán képtelen voltam reagálni.

Hátrálva búcsúztam, megköszönve a sok információt. Ezek után ha ilyen szabadarcú vásárlóval találkozom rögtön tudom – asztmás vagy detektiv.