Megújul a zöldfelület és játszótér létesül a Nagy Lajos király útja és a Blaha Lujza utca közötti zöld területen

 

 

Több mint 500 négyzetméteren megújul a jelenlegi zöldfelület és felfrissül a növényállomány. A Nagy Lajos király útja és a Blaha Lujza utca közötti területen több mint 1200 db évelő növényt, 800 db cserjét és 10 db fát ültetnek el, új térbútorokat helyeznek ki, és ivókút várja majd a pihenni vágyókat. Kisebb játszótér is létesül a területen, a gyermekeket hinta, mászóka, körforgó és billegő várja majd.

A kivitelező ezen a héten vonul fel a területre és megkezdi a munkát, amely várhatóan 2021. február közepére készül el. A munkavégzés forgalomkorlátozással nem jár, de kérjük, hogy az építési terület környezetében fokozott körültekintéssel és türelemmel közlekedjenek. A beruházás a TOP-6.3.2-15-MI1-2016-00002 számú „Diósgyőr városközpont integrált rehabilitációja” című projekt részeként, bruttó 38 millió forintból valósul meg.

 

A „Diósgyőr városközpont integrált rehabilitációja” című projekt részeként már elkészült az Árpád úti Szolgáltatóház előtti tér, megújult a Táncsics Mihály tér, megvalósult a Petőfi Sándor fiókkönyvtár fejlesztése, kialakítottak a Vár utcában egy kávézót és jelenleg is tart a II. János Pál pápa tér kialakítása. A fejlesztési program szerint a Szinva felé lépcsőzetes lejárat, új kandeláberek és utcabútorok, burkolatba süllyesztett szökőkút és egyedi fás park is várja majd az arra járókat.

 

A komplex projekt eredményeként javul a településrész általános környezeti állapota: bővülnek a zöldfelületek és fejlődnek a közösségi terek. A beavatkozás hozzájárul a település fenntartható fejlődési pályára állításához (vonzóbb lesz a lakosság, a vállalkozói szféra és a turisták számára egyaránt).