Ugyan egyre szélesebb a magyar betegek számára is elérhető terápiás paletta, ám az életkilátásokat alapvetően továbbra is az határozza meg, hogy időben felismerik-e a májrákot – hívja fel a figyelmet a májrák elleni küzdelem nemzetközi hónapja kapcsán a Gyógyulj Velünk Egyesület. A civil szervezet ismeretterjesztő riportot forgatott a betegségről és ingyenes online betegnapot is szervez, ahol minden felmerülő kérdésre válaszolnak a májrákról.

Azoknak van nagyobb esélye a gyógyulás esélyével felvenni a harcot a betegséggel, akiket meg tudnak operálni. Ha nem lehet műteni, a daganatos gócok ellen leggyakrabban közvetlenül a májba bevezetett katéteren keresztül adott kemoterápiával vagy a tumoros májrészt elsorvasztó rádiofrekvenciás kezeléssel lehet küzdeni. A májrák kezelésében klasszikus infúziós kemoterápiát nem használnak, a betegek állapotát célzott daganatellenes hatóanyagot tartalmazó tablettákkal igyekeznek stabilizálni. Az egyre több daganattípusban eredménnyel alkalmazott immunterápiákat májrákban eddig nem használták, azonban az utóbbi időszak szakmai publikációi ebben áttörést jeleznek, a májrák ellen több mint egy évtizede használt kezelési módok alapvető átalakulását, ezzel az életkilátások javulását vetítik előre. Immunterápiák alatt nem különféle „immunerősítőként” hirdetett készítményekre kell gondolni, hanem speciális immuno-onkológiai hatóanyagokra, amelyeket vagy önmagukban vagy terápiás kombinációban használnak a daganatok ellen.

A magyar betegek lehetőségei, a korai stádiumban felfedezett, valamint a kiújult és az előrehaladott májrák kezelési módjai is napirendre kerülnek 2020. október 29-én 15 órától a Gyógyulj Velünk Egyesület által szervezett online szakorvosi előadás során. A program ingyenes, az előadás – amely végén a résztvevők felmerülő kérdéseire is válaszolnak – regisztráció nélkül követhető a www.facebook.com/egyesulet.gyogyuljvelunk oldalon. A most közzétett, a májrák kezelésének orvosi és emberi oldalát egyaránt megvilágító kisfilm itt is látható:

Daganatok a májban – átfogó online előadás október 29-én!
Kattintson IDE a részletekért!