Riport: Izrael több millió vakcinát fog adni a Palesztin Hatóságnak- miközben háborúznak , rakétáznak, robbantgatnak

A világ egyik legkülönösebb lokális konfliktusa zajlik Izrael és Palesztina között.  A zsidó állam olajjal, árammal és vízzel meg minden egyéb alapvető létszükségleti cikkel ellátja a Gázában élő arabokat. Ha egy Hámász vezető súlyos beteg, mi sem természetesebb, hogy Izraeli kórházba megy, ott várja a segítséget. Ezek után misem természetesebb , hogy a vakcinát is Izraelből kapják majd.

Csupán a robbanószereket és a rakétát kell Iránból importálniuk.

ujkelet.live

A Palesztin Hatóság egyik magas rangú tisztviselője azt állítja, hogy Izrael három-négymillió koronavírus-vakcinát fog eljutottni a Palesztin Hatóság számára, jelentette az Israel Hayom napilap.

A rámalláhi Egészségügyi Minisztérium vezető forrásai azt nyilatkozták az izraeli lapnak, hogy minden olyan tárgyalás során, amelyet Izrael folytat a vállalatokkal vakcina vásárlás ügyében, a szóban forgó oltások bizonyos százaléka a Palesztin Hatósághoz és a Gázai övezetbe kerül.

Izraelnek jelenleg hatmillió oltóanyag-beszerzésről van megállapodása a Pfizer, a Moderna és az AstraZeneca cégektől, és állítólag több más céggel is tárgyalások vannak folyamatban.

A Palesztin Hatóság az ENSZ-től és a nemzetközi segélyszervezetektől is kap majd vakcinát. Ennek ellenére azt állítja, ahhoz, hogy a teljes lakosságot beolthassa, különösen Gázában, még több millió vakcinára lesz szüksége.