Bálint Istvánné, a település polgármestere újévi koncertre  invitálta a helybelieket.

 

Szabálysértési és közigazgatási eljárás is indult a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányságon azután, hogy január 2-án „rendhagyó újévi koncertet” tartottak Bicskén, amelyen a település fideszes polgármestere, Bálint Istvánné is felszólalt – írja a Magyar Hang.

A rendőrség azt közölte, hogy az eseményen intézkedés nem történt; nem is volt tudomásuk a rendezvényről, amelyről korábban videót is közölt a lap. Pedig a koncertre a polgármester a közösségi oldalán invitálta a helybelieket, arra is kérve őket, hogy tartsák be az egészségügyi előírásokat a járvány terjedésének akadályozása érdekében.

A Magyar Hang azonban emlékeztetett: az esemény megtartása a járványügyi szabályokba ütközött, a kormány ugyanis korábban rendeletben tiltotta meg mindennemű rendezvény megtartását. A helyszínen emellett állítólag forralt bort is osztottak, bár egy rendelet január 3-ig a közterületi alkoholfogyasztást is tiltotta.

A lap úgy tudja, hogy az ügyben két magánszemély – az egyikük Tényi István – is feljelentést tett. A cikk szerint, mivel a bejelentéseket hétfőn éjjel, illetve kedden napközben küldték el a rendőrségnek, a hatóság minden bizonnyal hivatalból indított eljárást a rendezvény szervezői ellen.