ujkelet.live

A Las Vegas Sands vállalat kedden bejelentette, hogy elhunyt Sheldon Adelson 87 éves milliárdos mogul.

A nyilatkozat szerint Adelson halálát a non-Hodgkin-limfóma kezelésével kapcsolatos szövődmények okozták.

„Amikor a járvány megzavarta a mindennapokat és drámai hatást gyakorolt az üzleti életére, Mr. Adelson hajthatatlan volt, hogy csapattagjaink szerte a világon továbbra is teljes fizetést és egészségügyi ellátást biztosítson, még akkor is, ha az épületeket bezárták. Számtalan további elmondatlan történet van kedvességéről és nagylelkűségéről – olyan erőfeszítésekről, amelyekért soha nem akart elismerést vagy nyilvánosságot, és csak mosolyogva válaszolt, ha róluk kérdezték”- közölte a társaság.

Szegény zsidó bevándorlók fiaként felnövő Adelson 12 éves korában kezdte üzleti karrierjét, amikor 200 dollárt kölcsönzött nagybátyjától, hogy engedélyt vásároljon újságok eladásához Bostonban.

Karrierje során 50 vállalkozást alapított. 1988-ban megvásárolta a Las Vegas-i Sands szállodát és kaszinót, és ezzel elindította karrierjét a kaszinó üzletben.

Adelson nagyvonalú filantróp és politikai adományozó volt. Az Adelson Family Foundation 2007 óta 140 millió dollárt ajánlott fel a Birthright Israel számára. Feleségével, Miriammal Donald Trump amerikai elnök 2016-os választási kampányának legnagyobb adományozói közé tartozott.

2007-ben Adelson elindította az Israel Hayom ingyenes, héber napilapot. amely gyorsan Izrael legszélesebb körben terjedő újságjává nőtte ki magát.

A Kan közszolgálat műsorszolgálatató szerint temetésére Izraelben kerül sor.