Sas József utoljára november elején nyilatkozott a Blikknek / Fotó: Fuszek GáborSas József utoljára november elején nyilatkozott a Blikknek / Fotó: Fuszek Gábor

Utoljára barátjára emlékezve nyilatkozott a Blikknek Sas József.

Sas József január elején került kórházba koronavírus-fertőzés miatt. Bár a 82 éves humorista állapota felől néhány napja még biztató hírek érkeztek, a szervezete végül szombat éjjel feladta a harcot. Sas József a Blikknek utoljára november elején nyilatkozott barátjára, Árkos Józsefre emlékezve. Érdeklődésünkre azt is elmondta, az agyvérzése miatti kezelések után hogy érzi magát.

– Köszönöm, jól vagyok, gyógyulgatok, ezzel kapcsolatban nincs túl nagy változás – árulta el akkor, de a hangja jókedvű volt. A kétoldali sztrók után sokáig kórházban kezelt művész vérnyomását sikerült beállítani, a gyógyszerekkel kordában tudták tartani a korábbi betegségét, hála az állandó felügyeletnek.

(A legfrissebb hírek itt)

Sas József nagy szeretettel beszélt egykori kollégájáról, barátjáról, akit igazi tehetségnek tartott – a sajátos humora és a látásmódja miatt kedvelt leginkább. Becsülte, hog vasfegyelemmel viselte súlyos betegségét: agydaganata ellenére is dolgozott, pedig a kemoterápia miatt kihullott a haja, ami miatt először nem akart színpadra állni, ám Sas József rábeszélte a dologra.

– Mondtam neki, a feleségemnek, Zsuzsának van egy isteni parókása a Dob utcában. Elviszem oda, és olyan hajat csinálnak neki, hogy senki észre sem veszi, nem valódi. Szegény még egy évet játszott parókában, és a közönség tényleg nem vette észre a póthajat. Annyira különleges, páratlan egyéniség, nagy tehetség volt, az intellektusa varázsolt el mindenkit – emlékezett akkor a régi szép időkre Sas.

Január elején érkezett a hír, hogy a humorista elkapta a koronavírust és kórházba kellett szállítani. Sas József az egyik fővárosi intézménybe került, információink szerint oxigént is kapott, de nem kellett lélegeztető gépre tenni. Szerettei mindennap beszéltek vele telefonon és átadván, mennyien kívánnak jobbulást neki, ami nagyon jólesett a korábbi színiigazgatónak. Rengetegen aggódtak érte, sokan a legrosszabbtól tartottak az a korábban elszenvedett agyvérzés miatt.

A humorista szombat éjjel, 82 éves korában hunyt el.