Mire a levelek lehullnak , sorra kerülhetek – mindenki kiszámolhatja mikorra oltakozik – vágyok egy ampulla Pfizerre

Fontos vagyok. Magamnak és bizonyára a családomnak is. Az orvos és Müller Cecília főorvos asszony szerint a veszélyeztetett korcsoportba tartozok a nejemmel együtt.

Tehát mindketten gyúrunk a vakcinára, várjuk az oltakozást. Nem is akárhogyan, hiszen lassan egy éve már ki nem tettük a lábunkat a lakásból. Magam nagy néha kisompolygok, de leginkább Edisonnal sétálgatok. Maszkban, kesztyűben és fújós alkoholos dezodorral a zsebemben. Ezzel megtakarítom a bevásárlókocsi fogantyúját és a boltban igyekszem láthatatlanná tenni magam, óvatosan kerülgetem az ismerősöket, barátokat. Olyan tartózkodó típus lettem. Óriásira nőtt a család szappanfogyasztása is. Még az a szerencse, hogy drága apósom még a szovjet-kínai határincidensek idején egy drogériára való szappant spájzolt. Még az örökségemben is lesz elegendő, Fa és Palmolive. Közben merő szórakozásból gyűjtöm a céges matricázott maszkokat is. Kedvencem a sötétkék BOKIK-os, ez megy minden kabátomhoz. A bírósági tárgyaláson is ezt viselem.

Ki ne feledjem, hogy minden tévéből informálódok.  Kedvenceim azok a képsorok, amikor landol egy messziről jött repülő teli lélegeztőgéppel, maszkkal és újabban vakcinával. Mára az összes hazai virologust álmomban felébresztve is felismerném. Közülük Szlávik úr a legszimpatikusabb. Ő az, aki őszinte, megmondja a frankót, hogy még ő se tudja melyik a legjobb vakcina, viszont valamennyit ismeri. Egyébként ő az aki a Jóban rosszban szappanoperában is önmagát alakította. Színésznek is jó.

Ha nem mondtam volna,  a kormány vakcina infós levelét megválaszoltam, nem szeretek senkit se hagynék kétségek között vergődni. Jelentkeztünk oltakozásra postai úton is.  Persze online is, de ott egy kis probléma adódott, kiderült egy mail címről csak egy személy regisztrálhat.  Így aztán a feleségem is fenn van már a világhálón, s minden három órában legalább kétszer rákérdez, írtak e már neki.  Megjegyzem, hogy a felmérésben a kutya se kérdezte, mi a betegsége viszont arra kíváncsiak voltak, hogy a jövőben is akarunk e kapcsolatot tartani a kormánnyal. Persze, hogy beikszeltem, bízom benne kölcsönös lesz ez a kapcsolatfelvétel, s még vakcinához is jutunk. Nem is árt a kormánnyal is jóba lenni, hátha…  A körzeti orvosunk persze már nem ennyire optimista. Tulajdonképpen azok a gyógyítók, akikkel folyamatos kapcsolatban állunk, recepteket kérünk tőlük, s ők tisztában vannak a nyavalyáinkkal nincsenek kellőképpen beavatva az oltási folyamatba.  Csak egy apró példa, nejem kezelőorvosa szerint a betegsége alapján csak oltási ponton és csak Pfizerel szúrhatják.  Igen ám, de ezt az információt nem osztják meg a körzeti rendelőkkel így aztán kissé vagy talán nagyon elbizonytalanodtunk.

Ha a kormány komolyan kérdezte, hogy szeretnénk e vele a kapcsolatot tartani, akkor innen is üzenem, miért is ne. Hozzáteszem a Józsefvárosi kínai dzsungelben jól téjékozodom. Vietnámban se tévedtem el.  Sok hamis márkás órát gyűjtöttem össze ott. Moszkvában is elkápráztattak, hogy Lenin micsoda jól tartja magát máig is a mauzóleumában. Ám ha lehet, mi mégis ahhoz fránya Pfizer vakcinából kérnénk. Megmondom őszintén nincs ebben semmi politika egyszerűen, csupán azért mert orvos barátaim ezt ajánlották.

S akkor nézzük, mire számíthatok – a legújabb oltási kalkulátor szerint.  Az eredmény láttán elszomorodtam.  Ha ilyen későn jutok, a soromra senki nem garantálja, hogy kitölthetem az ártatlanul, a semmiért rám szabott börtönbüntetést. Szerintem ezt a kockázatot egyetlen állam se vállalhatja be…

Próbálják ki ezt a kalkulátort!

A kalkulátor segítségével megtudhatod, hogy Magyarországon a COVID-19 vakcina beoltására várakozók közül körülbelül mikor kerül rád a sor. 💉

Ehhez a magyar kormány által nyilvánosságra hozott prioritási sorrend szolgált alapul, ami a következő oldalon tekinthető meg.

Néhány kérdés rólad

Hány éves vagy?

éves

Idősek otthonában élsz / dolgozol?

Nem

Várandós vagy? 🤰

Nem

Egészségügyben dolgozol? 👩‍⚕️

Nem

Kritikus infrastruktúrában dolgozol?

Nem

Krónikus betegségben szenvedsz?

Oltási kapacitás alapja

Legfrissebb napi adat

  1. február 17-én 7 020 fő kapta meg a védőoltást.

Oltásban biztosan résztvevők aránya

%

Teljes átoltottság

év  stb, ilyenek a felmérő kérdések , ennek alapján mondják meg a frankot.

Becslések  Nos,  itt olvasható – talán ősszre oltakozva leszek – Cecilia után szabadon.

🚶‍♂️🚶‍♀️🚶‍♂️🚶🏿🚶‍♂️🚶‍♀️🚶‍♂️
A profilod alapján, Magyarországon a COVID vakcinára várakozók száma előtted 0 és 602 384 (fő) közöttre tehető.

📅 Kiindulva abból, hogy a beoltottak száma heti 49 140 fő, valamint a biztos oltásfelvevők aránya 38%, az első adag vakcinát várhatóan 2021. augusztus 10. előtt kaphatod meg.

A második oltást 2021. szeptember 3. kaphatod meg.