Balról: Abdullatif bin Rashid Al Zayani bahreini külügyminiszter, Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnök, Donald Trump amerikai elnök és az Emírségek külügyminisztere, Abdullah bin Zayed al-Nahyan az Ábrahám-egyezmény aláírása előtt a Fehér Házban 2020. szeptember 15. Forrás: Benjamin Netanjahu/youtube képernyőfotó

ujkelet.live

Barak Ravid, a walla hírportál riporterének forrásai szerint Benjamin Netanjahu miniszterelnök csütörtökön első hivatalos látogatása alkalmával az Egyesült Arab Emírségekbe látogat, kevesebb mint két héttel a választások előtt. A miniszterelnök Abu Dzabiban találkozni fog Mohammed Bin Zayed koronaherceggel.

Az utazást ugyanarra a napra időzítették, amikor Jeruzsálemben a tervek szerint magyar-cseh-izraeli kormányfői csúcstalálkozóra kerülne sor. Benjamin Netanjahu két meghívott vendége Orbán Viktor, magyar és Andrej Babis, cseh kormányfő a bejelentett program szerint a koronavírus-járvány elleni védekezésről és Izrael tapasztalatairól valamint a vírus elleni közös küzdelem lehetséges módjairól fognak tárgyalni az izraeli fővárosban.