Együttműködés a Miskolci Második Esély Állatvédő Alapítvánnyal
kobor kutya

 

 

 

Újabb mérföldkőhöz érkezett a Miskolci Állategészségügyi Telep, márciusban együttműködési megállapodást írt alá a Miskolci Második Esély Állatvédő Alapítvánnyal, mellyel új alapokra fektették a több éves közös munkát. A két szervezet évek óta nyújt támogatást egymásnak feladataik ellátásában, kiemelt figyelmet fordítva a kölcsönös érdeklődésre számot tartó témákban. A Miskolci Városgazda Nonprofit Kft. által üzemeltetett Miskolci Állategészségügyi Telep főbb feladatai közé tartozik, hogy Miskolc város közigazgatási határain belül begyűjtse a kóbor ebeket, macskákat, az ott tartózkodásuk idején teljes körűen ellássa, valamint a kötelező tartási idő lejártával – esélyt adva az eredeti tulajdonosnak a megtalálásra – mihamarabb gazdát találjon az állatoknak.

A Miskolci Második Esély Állatvédő Alapítvány elsődleges célja a Miskolci Állategészségügyi Telepre bekerült állatok felelős gazdához közvetítése. Korábban a Telep Kutyáinak Támogatói körében dolgoztak azon, hogy a gazdátlan állatoknak otthont találjanak. Az Alapítvány tagjai, és segítőik 2015 óta önkéntesként, 2016 januárja óta, pedig mint alapítvány segítik a telepi állatok életét. Az MME Alapítvány a felelős gazdi keresésen felül adományokkal járul hozzá a telepi állatok jobb minőségű ellátásához, súlyosan sérült állatok esetében, pedig azonnali átvevő szervezet felkutatásával segítik az Állategészségügyi Telepet.

Jelen megállapodás keretében a Miskolci Második Esély Állatvédő Alapítvány együttműködik többek között az állatorvosi költségek részbeni vagy teljes mértékű átvállalásában, az örökbefogadások lebonyolításában, elő- és utókontrolljában, hirdetések megjelentetésében, valamint gyűjtési akciók és Nyílt napok lebonyolításában.

Közös céljuk, hogy a telepre bekerült állatok új esélyt kapjanak a boldogabb életre, egy felelős, jó gazda oldalán.