Diósgyőri vár: hétvégén is folytatják

 

 

A vár környékén élők türelmét és megértését kéri Miskolc MJV Önkormányzata, mivel a kivitelező kérésére engedélyezte a hétvégeken való munkavégzést. Így várhatóan 20 hónapon át szombaton és vasárnap is folytatódnak a diósgyőri vár felújításával kapcsolatos munkálatok.

 

A hétvégi tevékenység során a kivitelező a városi önkormányzat kérésére törekszik a mérsékelt por- és zajterhelésre, illetve arra, hogy a munka a lehető legkevesebb tehergépjármű-forgalommal járjon a környező utcákban.

 

A szombati munkavégzések időtartama: reggel 8 és délután 4 óra között.

Vasárnap pedig: reggel 8 és délután 3 óra között történik majd.

 

Mindez a munkálatok felgyorsítását szolgálja, hogy teljesülhessen a projekt zárására kitűzött 2022 végi határidő.

 

Fontos felhívni a figyelmet, hogy a beruházás kapcsán a Tokaji Ferenc utcán megállási tilalom van érvényben, illetve kétirányú a gépjármű-közlekedés az útszakaszon. Ez elsősorban a közeli „Tündérkert” parkba látogatókat érintheti, akik számára javasoljuk, hogy használják a vár melletti parkolót, és onnan közelítsék meg gyalogosan a parkot. (A Tokaji Ferenc utca ideiglenesen megváltozott forgalmi rendje idén februártól érvényes, és várhatóan a beruházás befejezéséig tart.)

 

A diósgyőri vár állami támogatással megkezdett rekonstrukciójának jelenlegi üteme 2021-2022-ben zajlik le. A kivitelezés másfél hónappal ezelőtt indult el. A beruházás összértéke meghaladja a 10 milliárd forintot, a kormányzati támogatást 1,5 milliárddal egészíti ki a miskolci önkormányzat. A távlati cél nem csak a történelmi és idegenforgalmi jelentőségű épület, hanem az egész környék megújulása. Ez a városban zajló, az önkormányzat által felügyelt legnagyobb volumenű projekt. A kivitelezés ideje alatt a vár zárva tart.