Vágatlanul- vendégem Ducsai György a miskolci Borsodi Nyomda igazgatója – leleltároztunk csaknem egy félévszázadot  – most pótolja be az elmaradt olvasást  – ez volt a Gutenberg galaxis
Ducsai György igazgató

Vendégem volt Ducsai György a Borsodi Nyomda nyugalmazott igazgatója. Több évtizeden át kerülgettük,  kereszteztük egymást a Bajcsy Zsilinszky úti sajtóházban, életutunk időnként összefonódott. Kollégák, munkatársak voltunk jó ideig. Közös ismerőseinknek se szeri se száma mégis tudtunk most újat mondani egymásnak.

Számomra az is meglepő volt, hogy Gyuri már Almádi és Miskolc között ingázik. A szíve gyakran hazahúzza a magyar tenger partjáról, és ha jön, első útja mindig a nyomdába vezet. Újabb könyveket bányász magának.  Még nem derült ki, hogy miért, de a zoomos kapcsolat talán a 45. percben megszakadt. Pedig semmi olyat nem mondtunk, amit ne lenne szabad. Sebaj, megbeszéltük azért is folytatjuk. A lényeg egyébként kiderült elhangzott – számára is a Déli hírlap volt a szíve csücske, s nemcsak azért mert az újság alapításakor tevékenyen jelen volt.