Fülöp hercegnek volt humora   – így teltek a dolgos hétköznapok – lecsűngő hasúzott minket amikor nálunk járt

Sőt nem is akármilyen. Pikirt és szarkasztikus.  sosem fogta vissza magát mint az unokái. Ami a szívén a száján.  sokszor mondott olyat csak úgy az újságírók jelenlétében, hogy az udvar nem győzött utána magyarázkodni. Emlékszem amikor Magyarországon járt megjegyezte – nyilvánosan – hogy mifelén a férfiak mind pocakosak, sörhasúak. Igaz, utána  próbált helyesbbíteni, de végül belátta , nem érdemes. Különben igaza volt.  Engemet is megsértettek ma kutyasétáltatáskos a szomszédaim, megjegyezték, felszedtem néhány kilót. Ez tény – holnaptók jön a kemény tojás pirítóssal korszakom.

Fülöp herceg szép kort ért meg. Cirka 35 esztendőt töltött el a haditengerészetnél, persze ott se matrózként kezdte, bizonyára sohasem súrolta a fedélzetet. A munkába sosem szakadt bele elégedett lehetett a sorsával. Bár ha a hazai milliárdosok közé azzal a csekély 10 milliárdjával nem került volna be az első száz közé. Mondjuk ezt nem is értem, miközebn voltak személyes saját vállalkozásai. El lehetett nyomva hiszen a királynő kiporciózta neki a zsebpénzt. Így csupán ilyen csekély örökség maradt utána.

Viszont mindenki tanúsíthatja volt humora.  Ideje is lehetett rá. Lám ez a kép mindent elárul.  Csak azért , hogy őfelségét felderítse beöltött medvekucsmás testőrnek. Erzsébet kiszúrta és megmosolyogta. Lám így teltek a dolgos hétköznapokl a londoni és a windsori palotában.