Ilyet még nem láttunk – itt vannak a földön kivüliek – UFO merült a víz alá a tengerészek megörökítették

Az ufó a víz alá merült /Illusztráció: Northfoto

Az ufó a víz alá merült /Illusztráció: Northfoto

Megdöbbentő mozgékonyságú ufót örökített meg az amerikai haditengerészet a San Diego előtti vizeken. A nemrég közzétett felvétel tanúsága szerint az azonosítatlan repülő tárgy a vízbe csapódott, majd feltehetően ott is folytatta útját.

Nem sokkal azután, hogy az Amerikai Egyesült Államok egykori elnöke, Barack Obama egy tévéműsorban elismerte, hogy az ufó-felvételek valósak, egy újabb, nemrégiben nyilvánosságra hozott rejtélyes videó járta körbe az internetet. A felvételen látható kerekded alakú, azonosítatlan repülő tárgy mozgását az USS Omaha örökítette meg még 2019-ben. Ez az ufó azonban nem egészen olyan, mint a korábban látottak: bár eléggé lassan mozog, nem mindennapi módon a víz alá is képes merülni – írja az extraordinarybeliefs.com riportja nyomán az Index.

(A legfrissebb hírek itt)

Az ufó azt követően merült váratlanul a víz alá, hogy 83 és 285 kilométer/óra közötti sebességeken végzett hirtelen irányváltásokat.

Íme, a videó:

A lap azt írja, hogy ezt az ufót két évvel ezelőtt észlelték a San Diego előtti vizeken az amerikai haditengerészet tagjai. A felvételeket, amelyek az ún. Combat Information Centerben, azaz a vezérlő és irányító központban készültek, Jeremy Corbell oknyomozó újságíró honlapján osztották meg május elején.

Az amerikai haditengerészet új típusú, pilóta nélküli hajót mutatott be áprilisban. Ehhez hasonló a USS Omaha is /Fotó: NorthfotoAz amerikai haditengerészet új típusú, pilóta nélküli hajót mutatott be áprilisban. Ehhez hasonló a USS Omaha is /Fotó: Northfoto

A gömb alakú ufót a part menti feladatokra szánt modern hadihajó, a Littoral Combat Ship tűzvezető rendszerével követték, nem pedig szabad szemmel vagy fényképezőgéppel. A radarok összesen 14 tárgyat észleltek. A teljes sötétségben a hajó infravörös vagy hőkamerájával követték a célt.

A repülő tárgy csobbanását követően a roncsok után a USS Omaha és egy tengeralattjáró is kutatott, ám semmit nem találtak. Jeremy Corbell ezért gondolja úgy, hogy az ufó az útját a víz alá merülve folytatta.

Mint azt a Blikk is megírta, Barack Obama az ufóészlelésekről azt követően beszélt, hogy egy amerikai vadászpilóta nemrégiben elárulta, hogy a légierő tisztjei 2015-2017 között szinte minden nap észleltek azonosítatlan repülő objektumokat Virginia partjainál. Az állítólagos ufóészlelésekről a napokban egy 2019 júliusi, San Diegóban készült felvétel is kikerült az internetre. Tavaly áprilisban az amerikai védelmi minisztérium, a Pentagon is közzétett három ilyen videót. A felvételek miatt a Kongresszus tavaly augusztusban hat hónapos határidőt adott a védelmi minisztériumnak, hogy az ufó-észlelésekről adjanak közre információkat. Jelentésüket várhatóan júniusban teszik közzé.