AZ IMÁDSÁGRA ÉS AZ ÜNNEPEKRE KONCENTRÁL AZ ÚJ ELNÖK
A Miskolci Zsidó Hitközség új elnöke Deutsch Miklós lett, aki csak a pozitívumok felé szeretné fordítani a figyelmet. „Legfontosabb a hitélet és az imádság” – mondja.

Május 13-án választotta meg új elnöknek a Miskolci Zsidó Hitközség hatvankét tagja (a hatvanhétből) szinte egyöntetűen Deutsch Miklóst, aki gyermekkora óta ennek a közösségnek a tagja. Szülei is vallásos emberek voltak és ebben a szellemben nevelték.

Ő a MAZSIHISZ küldötte, húsz éven át, 2019-ig pedig vezetői tisztséget is töltött be a Miskolci Zsidó Hitközségben.  Elnökségi feladatait a következő nagy tisztújításig, 2023-ig végzi. Tervei között szerepel, hogy változást hozzon a hitközség életébe. – Sajnos az utóbbi időben elég sok negatív hír kapott szárnyra a miskolci hitközségről. Én most arra kaptam felhatalmazást a tagok kilencvennégy százalékától, hogy ezt megfordítsam. Az elnök feladatai közé tartozik a tagság összetartása, a hitélet fenntartása, továbbá kapcsolattartás a társegyházakkal és az önkormányzatokkal. Fontos számomra, hogy a hitélettel foglalkozzunk, péntektől végre közösen imádkozhatunk, hétfőnként és csütörtökönként reggel pedig már személyes részvétellel lesznek megtartva az istentiszteletek. Mivel az új imaházunkat és látogatóközpontunkat még sok elöljárónk és tagunk nem látta, ezt szeretnénk nekik bemutatni péntek este, mielőtt megkezdődik a sábesz – mondta.

Az imaház bemutatásának megszervezése volt tehát az első feladata az új elnöknek, akinek beiktatása azon a napon történik majd meg. Ezen az első alkalmon gyújtanak gyertyát azokért, akik a Covid-járvány és az izraeli harcok miatt vesztették életüket.