Rágcsálóirtás Miskolcon
patkányok

 

A Városgazda munkatársai április eleje óta folyamatosan végzik a főirtást, amely időszak június 30-ig tart. A rágcsálók főirtása során irtószereket helyeznek ki a szennyvíz és csapadék aknákba, élő vízfolyások partjain, valamint fertőzött felszíni területeken a patkányfészkek kezelésére is figyelmet fordítanak.

A munkavégzés során kiemelt szerepet kap a belváros, az idegenforgalom szempontjából kiemelt városrészek és a nagyobb lakótelepek gondozása. A főirtás keretén belül jelenleg a Középszer utca, Vasgyár, Kilián lakótelep, az Árpád út és a belváros helyszínein történik munkavégzés.

Visszatérő helyszínek az illegális szemétlerakó helyek, valamint egyes közterületen tárolt kommunális hulladékgyűjtők környezete, ahol többször meg kell ismételni a rágcsálóirtást. Mint például a Szemere kert, Thököly utca és a Vasgyári út közterületein. A Miskolc Holding tagvállalataként működő Városgazdához érkezett bejelentések alapján a Szentpéteri kapuba és a Katowice utcába is kihelyezésre kerülnek az irtószerek. Rágcsáló irtószerek a közterületen végzendő irtószer kihelyezés szabályait fegyelembe véve az előírt biztonsággal kerülnek kihelyezésre.

A bejelentések kivizsgálása során több alkalommal kiderült, hogy a rágcsálók, patkányok elleni védekezés, irtás csak úgy lehet eredményes, hogy ha a magántulajdonban vagy bérleményben lévő területeken is elvégzik rágcsálóirtást. Ezeken a területeken a keletkezett patkányfertőzöttség megfékezése a tulajdonos vagy bérlő kötelessége. A jogszabályok értelmében hatóságok kötelezhetik a magánterület tulajdonosát vagy kezelőjét a szakszerű rágcsálóirtás elvégzésére.

A közterületeken jelentkező problémákat bejelenthetik a +36 (46) 412-611 telefonszámon, a varosgazda@varosgazda.hu e-mail-címen, vagy a Városgazda honlapján (http://varosgazda.hu/bejelentes).