KORSZERŰ RÁDIÓKÉSZÜLÉKEK SEGÍTIK A RENDÉSZEK MUNKÁJÁT
A berendezéseknek köszönhetően gyorsabbá válik a szervezet munkája.
Korszerűsítenek. | Fotó: Mocsári László

Huszonöt többfunkciós, modern rádiókészüléket vásárolt a rendészet az önkormányzat támogatásával. Az eszközökkel a korábbinál sokkal gyorsabb lesz a kommunikáció, ezáltal pedig hatékonyabbá válik a munka – hangzott el azon a sajtótájékoztatón, amit Vincze Csaba, a Miskolci Önkormányzati Rendészet (MIÖR) igazgatója és Szilágyi Szabolcs önkormányzati képviselő, a Rendészeti Bizottság elnöke tartott hétfőn reggel a MIÖR központjában.

Vincze Csaba úgy fogalmazott, az új készüléken minden funkció megtalálható, ami egy androidos mobileszközön, de egy normál okostelefonnál természetesen sokkal többet tudnak: minden olyan alkalmazással rendelkeznek, ami a rendészet munkájához elengedhetetlen. Emellett kamera is található benne, és a korábban használt rendszerrel ellentétben most már a lefedettséggel sincs gond. A rendészeti igazgató szerint az új készülék munkarendbe állításával gyorsulni fog a rendészek helyszíni intézkedése.

Szilágyi Szabolcs hangsúlyozta, a fejlesztést az önkormányzat támogatta. „A közbiztonság megszilárdítása egyébként a rendőrség illetve ezáltal a Belügyminisztérium feladatköre, de Miskolc város vezetése elkötelezett abban, hogy amiben tud, abban segítse a rendvédelmi szervek munkáját” – tette hozzá.

Önkormányzati támogatással vettek új készülékeket

A miskolci önkormányzatnak nem ez az első rendészeti beruházása az elmúlt időszakban. A szervezet éppen múlt héten pénteken kapott egy új városi terepjárót az önkormányzattól, hasonlót azokhoz, melyekkel tavaly novemberben kezdődött meg a rendészet gépjárműparkjának korszerűsítése.