A Velünk a Város frakció  sajtóközleménye :    Ellenzékiek megfigyelése helyett mit tesz a magyar kormány a valódi kémek ellen Miskolcon a Fideszben és a kormányhivatalban?

 

 

 

Mivel a Fidesz sunyítva hallgat és nem reagál Demeter Ervin volt titkosszolgálati miniszter állításaira, miszerint a miskolci Fideszbe és a megyei kormányhivatalba román titkosügynökök épültek be, a belügyminisztertől vár válaszokat a Velünk a Város frakció – jelentette be Bazin Levente. A Velünk a Város frakció önkormányzati képviselője csütörtökön a miskolci Fidesz irodánál tartott sajtótájékoztatón ismertette a nemzetbiztonsági szolgálatokat felügyelő miniszternek, Pintér Sándornak szóló kérdéseket.

A volt titkosszolgálati miniszter a miskolci Fidesz szervezetére, a néhai Kriza Ákosra, Alkaszai Zoltánra, a Borsod Abaúj Zemplén megyei kormányhivatalra vonatkozó állításait ellenőrző felderítést elvégezték-e, és az mit állapított meg?

A román titkosügynökök milyen információkhoz fértek hozzá, és ezek megszerzésében miben segíthették őket a Demeter Ervin által megnevezett fideszes vezetők és szervezetek?

A román titkosügynökök jelenleg is aktívan működnek a Fidesz miskolci szervezetében és a megyei kormányhivatalban?

A volt titokminiszter tudomása szerint a hazai szolgálatok műveleteket hajtottak végre a román kémtevékenység elhárítása érdekében. A nemzetbiztonsági szolgálatok mely műveleteket végeztek el az eltelt év során, hogy a román hírszerzők aktivitását, hálózatát felszámolják a miskolci Fidesz szervezetében és a megyei kormányhivatalban?

A Velünk A Város frakció annak a tisztázását kéri, hogy a miskolci közgyűlésnek helyt adó ülésteremben a képviselők megfigyelésére alkalmas, illegálisan elhelyezett kamerák telepítése összefügg-e a román titkosügynökök miskolci kémtevékenységgel és abban a miskolci Fidesz szerepével?

A Pegazus kémszoftver magyar kormányt is érintő világméretű botránya eddigi tanulságainak ismeretében a Velünk a Város önkormányzati képviselője felszólította Pintér Sándort és a kormányt, hogy a hazai ellenzék civil tagjai, újságírók, ügyvédek, üzletemberek, politikusok törvénytelen megfigyelése helyett törvényes keretek között a Miskolcon élők számára valódi nemzetbiztonsági kockázatot jelentő külföldi kémtevékenység felderítésén és felszámolásán dolgozzanak, ha ezt eddig nem tették meg.

Bazin Levente a kérdések tisztázása érdekében az országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságát is megkeresi, amelynek illetékességébe tartozik a szakszolgálatok tevékenységének ellenőrzése.

 

Egy héttel ezelőtt hívta fel figyelmet a Velünk a Város frakció arra, hogy Orbán Viktor volt titokminisztere állítása szerint a miskolci Fideszbe és a megyei kormányhivatalba mai napig aktív román titkosügynökök vannak beépülve. Egy hete várjuk, hogy a máskor bármilyen témában hevesen reagáló Fidesz képviselői mondjanak valamit e rendkívül súlyos, a miskolciak biztonságát érintő kérdésben. Annak ellenére bíztunk abban, hogy reagálnak akár egy mondattal is, hogy tisztában vagyunk vele, a kormánypárti politikusok jellemző szokása elkerülni, elferdíteni és letagadni az igazságot. Nem tették. Ahhoz sem vettek bátorságot, hogy egy akár újabb hazugsággal álljanak a miskolciak elé. Inkább sunyítanak.

Azt gondolják, a hallgatásukkal semmissé tehetik a korábbi fideszes titokminiszter fideszes politikus által nem cáfolt meggyőződését. Eszerint Kriza Ákos korábbi fideszes polgármester a román kémhálózat feje volt Miskolcon, a kormányhivatalt vezető Alakszai Zoltán a jelenleg is aktív titkosügynököket látja el információkkal.

Csakhogy a hallgatás beismerés, ezt az örökérvényű mondást mindenki ismeri, a miskolciak is. Ezt nem is kell magyarázni. Mi azonban továbbra is várjuk a magyarázatot és a válaszokat. Mivel a külföldi kémek beépülésében megnevezett szervezetek képviselőitől, a miskolci Fidesztől, a kormányhivatal vezetőjétől hiába várjuk a magyarázatot, ezért a polgári nemzetbiztonsági szolgálatok irányításáért felelős minisztert szólítjuk fel válaszadásra. Feltételezve, hogy az irányítása alá tartozó Alkotmányvédelmi Hivatal szakszerűen végzi a munkáját, Pintér Sándortól a következőket kérdezzük.