Skip to content

A Lapcomtól érkezik a Ringier Axel Springer új ügyvezetője- fejcserék a médiában

A Lapcomtól érkezik a Ringier Axel Springer új ügyvezetője- fejcserék a médiában

A változás a magyar médiapiacon a Blikket és a Kiskegyedet is érinti, ha a tranzakciót jóváhagyja a Gazdasági Versenyhivatal.

Átveszi a Ringier az Axel Springer összes részvényét Magyarországon, Szerbiában, Szlovákiában és a három balti államban, Észtországban, Lettországban és Litvániában – közölte a Ringier Axel Springer szerdán. A szlovák érdekeltségeiben a cég alapítója továbbra is kisebbségi részesedéssel rendelkezik majd, a többi országban a jövőben a Ringier csoport birtokolja a részvények 100 százalékát.

Azt is bejelentették, hogy Lengyelországban az érdekeltségeiket a két cég a továbbiakban is együtt fejleszti.

A cég honlapján található közlemény szerint a részvények átvétele még idén lezárul. A tranzakció megvalósításához a felelős helyi monopóliumellenes hatóságok jóváhagyása szükséges (vagyis nálunk a Gazdasági Versenyhivatalé). A felek megállapodtak abban, hogy az eladási árat és az átvett részvények értékét bizalmasan kezelik.

A Ringier Axel Springerhez tartozik a Blikk, a Kiskegyed, a Glamour magazin és az Auto Bild magyar kiadása.

A Ringier Axel Springer vezetői nyugdíjba vonulnak, most bejelentették, ki veszi át a cég irányítását.

Szeptembertől Kovács Tibor lesz a Ringier Axel Springer Magyarország ügyvezető igazgatója – írta meg a kiadóvállalathoz tartozó Blikk. A mostani ügyvezető igazgató, Bayer József és az operatív ügyvezető igazgató, Király Mária is nyugdíjba vonul.

Kovács Tibor 1999 és 2006 között a Ringier HR-igazgatója, majd divízióigazgatója volt. 2011 óta a Magyar Lapkiadók Egyesületének elnöke. 2013-ban lett a Lapcom Zrt. vezetőségének tagja, tavaly pedig a vállalat ügyvezető igazgatójának nevezték ki – ebben az évben került át a Lapcom a kormányzati médiaalapítványhoz, a KESMA-hoz. Kovács ezen a héten távozott az eddigi munkahelyéről.


Szántó István


Related article