Beszámolók szerint a szerencsétlenül járt emberek lakóházak tetejére zuhantak.

Tálib hatalomátvétel Afganisztánban
Káoszt okozott Afganisztánban az amerikai csapatok kivonulása, tálib szélsőségeseknek alig néhány nap alatt sikerült átvenniük a hatalmat az országban. A Talibán szinte ellenállás nélkül ellenőrzése alá tudta vonni a legfontosabb városokat és csomópontokat, a gyors előrenyomulásuk láttán még az államfő is elmenekült az országból. Mi lesz ebből: polgárháború? Afgán emirátus? Kövesse a legfrissebb fejleményeket cikksorozatunkban!
Friss cikkek a témában

Kaotikus jelenetek alakultak ki Afganisztán fővárosában, Kabulban, miután a tálibok átvették a hatalmat az ország fölött. Tömegek menekülnek a szervezet elnyomó hatalma elől, nagyon sokan pedig a repülőkre szerettek volna feljutni. Voltak azonban olyanok is, aki repülőgépre kapaszkodva próbáltak elutazni az országból.

Ezen a videón az látható, amikor a felszálló gép futóművére nagyon sokan próbálnak felkapaszkodni, miközben az már a kifutó felé tart:

Egy tragikus felvétel szerint a felszálló gépről többen lezuhantak (a videón két zuhanó test vehető ki):

Ezen a felvételen az látható, hogy helikopterrel próbálják a felszálló gépek körül állókat szétzavarni, hogy megelőzzék a tragédiákat:

A kabuli repülőtér körül lakók arról számoltak be, hogy hárman is megkíséreltek így elmenekülni az országból, azonban mindannyian lezuhantak, méghozzá a repülőtér körül álló lakóházakra, ami állításuk szerint „rettenetes zajokkal járt”. Nem ők az első halálos áldozatai a kabuli reptéri káosznak: korábban érkeztek hírek arról, hogy többen meghaltak, miután lövések dördültek a felszállásra készülő repülőgépek körül.