Velünk a Város frakció közleménye:A Kormányhivatal ne döntsön a miskolciak feje felett!

 

 

 

 

 

 

A Velünk a Város frakciója tiltakozik Alakszai Zoltán és a Fidesz-kormány miskolciak véleményét semmibe vevő döntéshozatala ellen és nem támogatja az ITC lebontását. 

 

Mi, a Miskolc városát vezető frakció tagjai úgy gondoljuk, hogy egy épület lebontásának, felújításának vagy hasznosításának kérdése nem politikai kérdés és nem dőlhet el ideológiai alapon.

 

Tiltakozunk az ellen, hogy a Kormány és Alakszai Zoltán a miskolciak feje felett hoz meg egy ilyen súlyú döntést, Alakszai Zoltán ugyanis nem a miskolciakat képviseli, hanem a Fidesz-kormány helytartója Miskolcon. 

 

Úgy gondoljuk, hogy a mindenkori városvezetés erkölcsi kötelessége kikérni és figyelembe venni a városlakók véleményét a város fejlesztésének irányai kapcsán. Éppen ezért üdvözöljük, hogy Miskolc vezetése elkötelezett amellett, hogy a városlakók véleményének figyelembevételével szülessen meg egy ilyen súlyú döntés.

 

A fideszes városvezetésnek is ki kellett volna kérnie a miskolciak és a szakemberek véleményét például az Otthon tér és a Vár felújítása kapcsán is, de akkor sem tették meg és ezzel kényszerpályára terelték a városvezetést és a lakosságot is.

 

Támogatjuk Miskolc város vezetését abban, hogy ne csak a miskolciak, hanem a szakemberek, az építész szakma véleményét is kérje ki, továbbá felszólítjuk Alakszai Zoltán kormánymegbízottat, hogy haladéktalanul hozza nyilvánosságra azokat a szakmai anyagokat, amelyek szerint az épület menthetetlen.

 

A miskolciaknak jogukban áll tudni, hogy a város egyik használható épületét, miért akarja porig rombolni a Kormány!