Változások a Miskolc Holding Zrt. Igazgatóságában

 

 

 

 

Az önkormányzati tulajdonú Miskolc Holding Zrt. eddig négy tagú Igazgatóságának létszáma – Miskolc Megyei Jogú Város Közgyűlésének augusztus végi ülésén született döntése alapján – öt tagúra változott.

 

Néhány héttel ezelőtt Koleszár Péter a több mint két évtizede az informatika területén tevékenykedő 45 éves szakember került új tagként a testületbe, mostantól pedig Varga István is tagja az Igazgatóságnak. A 65 éves sajószentpéteri születésű üzletember, közgazdász, az elmúlt évtizedekben több nagyvállalat irányításában is részt vett. 2002 és 2009 között például a Shell Hungary Zrt. elnök-vezérigazgatói pozícióját töltötte be, de nemzeti fejlesztési és gazdasági minisztereként is dolgozott a Bajnai-kormány idején.

 

A Miskolc Holding Zrt. Igazgatósága hétfői ülésén új elnököt is választott. Júliusban Kamarás Miklós az Igazgatóság akkori elnöke jelezte, hogy lemond elnöki tisztségéről, de Igazgatósági tagként továbbra is segíti a testület munkáját. Az Igazgatósági tagok egyhangú szavazata alapján mostantól az elnöki tisztséget Varga István látja el.