Megkezdődik Miskolcon a Papszer utcai távfűtési gerincvezeték cseréje

 

A távhővezeték korszerűsítése miatt a Papszer utcán több ütemben forgalomkorlátozás várható. A tervek szerint november végéig tartó munka eredményeként új, korszerű és energiatakarékosabb, közvetlenül földbe fektethető, előreszigetelt acél csővezeték kerül beépítésre a régi elhasználódott vezeték helyett.

Az építés előreláthatólag 2021. szeptember 15-től november 30-ig tart, a kivitelezési munkákhoz igazodóan több ütemben forgalomkorlátozás várható a Papszer utcán, a Lévay Gimnázium-MÁV Székház közötti szakaszon. A forgalomkorlátozás mind a gépjármű forgalmat, mind a gyalogos közlekedést egyaránt érinti. Továbbá kb. 30 db parkolóhely ideiglenes igénybevétele is szükséges a kivitelezés lebonyolításához.

A munkavégzéssel érintett közterületet, járdát, úttestet a munkavégzést követően a lehető leghamarabb, szakaszosan helyreállítja a MIHŐ Kft. által megbízott vállalkozó.

A vezeték csere munkálatai – annak élőre kötésének kivételével – a távhőszolgáltatást nem akadályozzák.

A vezetékcsere munkálataihoz kapcsolódó forgalomkorlátozások miatt a közlekedők szíves megértését és türelmét kéri a MIHŐ Kft..