Sajtóreggeli –  dr. Kiss Attila rendőr vezérőrnaggyal, megyénk főkapitányával – hagyományteremtő fogadás

 

Dr. Kiss Attila r. vezérőrnagy, megyei rendőrfőkapitány úr kötetlen beszélgetés formájában tartott egyeztetést a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság médiapartnereivel.

Szabó Csilla konferálta fel a kezdeményezést
Kiss Attila megyénk főkapitánya sok új hírrel szolgált.
Sárkány László a szerencsi önkormányzat sajtóreferense is megemlékezett a régi rendőrségi sajtó munkájáról és sok új megvalósításra érdemes ötlettel szolgált. Figyeltünk, főkapitány úr gondosan jegyzetelt, s úgy tetszik vette az adást.
Balról Illésy Sándor az MTI tudósítója

Hagyományteremtő célzattal indította útjára dr. Kiss Attila r. vezérőrnagy, megyei rendőrfőkapitány úr a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság médiapartnereivel történő kerekasztal beszélgetést 2021. szeptember 28-án.

A találkozó megrendezésére a sajtóval való kapcsolatok erősítése, és az esetlegesen felmerülő problémák és innovációs ötletek egyeztetése miatt került sor.

Ni csak van itt még humor. A pogácsa is jó volt.
Kiss Attila vezérőrnagy úgy tervezi, készen áll a rendszeres információcserére, a rendőrségi tudósítók munkájához nélkülözhetetlen háttérbeszélgetésekre.

A médiapartnerek örömmel fogadták főkapitány úr kezdeményezését, amelyre szép számmal el is jöttek.

Nem egy szokványos , eligazításszerű sajtófogadás volt ma reggel a főkapitányságon.  Mindannyian örömmel üdvözöltük, megyénk főkapitánya érdeklődéssel hallgatta a rendőrségi tudósítók ötleteit, javaslatait.  Mint veterán tollforgató a kölcsönös bemutatkozások során nosztalgiáztam. Irigykedve mondtam, kollégáim ma menüben kapják a kék fényes híreket.  Nincs válogatás – nagyon nincsen – naponta négy-öt ilyen olyan, keressük felhívás, bolti tolvajlás, feltűnő garázdaság, gyorshajtás, gázolás és megcsíptük vagy rendőrkézen a gyilkos, s a körözött. Ezek olyan konyhakész anyagok, amelyeket bemásolunk az újságba, a portálra vagy bemondják a rádióban. Versengünk a szenzációhajhászásban, így frissebb naprakészebb anyagokkal szeretnénk szolgálni a nagyérdemű olvasóinkat, nézőinket ezért az új stratégia a közvetlenebb kapcsolattartás lehetne. Ezt pedzegették a kollégáim . Céljaink, ha nem is egyformák valahol a végtelenben csak találkoznak. Meséltem, a nyolcvanas években mi rendőrségi tudósítók reggelenként kiválogathattuk a friss jelentések közül a legérdekesebbeket.Ez ma már csak álom lehetne.  Hol Cseh Géza hol pedig Sarudi Márta segített a tájékozódásban, s ha nagyon szépen kértük akár interjút is engedélyeztek a gyilkos postással aki a Szirmabesenyői tóhoz csalta az áldozatát. Beszélhettünk az ügyek előadóival is. Ladányi Gábor vizsgáló bár szívta a fogát, de kedvünkért felhozta a gyilkost az előzetesből. Fax se volt így kézből kézbe kellett visszavinni a kész művet ellenőrzésre. Még nem tudtuk, hogy mi is az,  az exkluzív – de annak idején az ilyen beszélgetések növelték a példányszámot, s a személyes hiúságunkat.

Ez a találkozó, ez a reggeli kitárulkozó beszélgetés nagyon hasznosnak ígérkezik. Kiderült, végső soron mindannyian egymás támogatására szorulunk.  A rendőrség munkája bármennyire is titkos, misztifikált szüksége van a nyilvánosságra. Is. Be kell mutatni az itt szolgálatot teljesítők áldozatos munkáját, a bűnüldözésben rejlő hivatás szépségeit és sikerélményeit. Erre lennénk mi, akik  tollal, mikrofonnal vagy kamerával készen állunk a feladatra.