Három vidéki város  élén történt őrségváltás – dr. Kiss Attila vezérőrnagy, megyei főkapitány új kapitányságvezetőket nevezett ki

Dr. Kiss Attila, az új megyei rendőrfőkapitány három megyénkbeli városban, Miskolcon, Edelényben és Tiszaújvárosban látta szükségesnek új kapitányságvezető kinevezését.

Beszámoltunk már róla, hogy dr. Kiss Attila szeptember 1-jén kinevezett megyei rend­őrfőkapitány három város élén is új kapitányságvezetőt nevez ki október 1-gyel. Csütörtökön az is kiderült, kik vezetik ezentúl Miskolc, Tiszaújváros és Edelény rend­őrkapitányságait.

Miskolczi Miskolcra jön

Miskolczi István alezredes október 1-jétől a Miskolci Rendőrkapitányság vezetője. Ezt Kiss Attila vezérőrnagy, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője csütörtökön jelentette be a tiszaújvárosi önkormányzat ülésén.

Miskolczi István | Fotó: ÉM

Miskolczi István mostanáig a Tiszaújvárosi Rend­őrkapitányság vezetője volt. A megyei főkapitány elmondása szerint azért esett rá a választás, mert a megyeszékhelyen a „finomhangolás” jegyében új szemléletű rendőri vezetésre van szükség.

Három új kapitány

A testület ülésén bemutatták az új tiszaújvárosi rendőrkapitányt is dr. Ongai Péter személyében, aki eddig a mezőkövesdi kapitányság helyettes vezetője volt. Ő is ma lép új hivatalába.

Dr. Ongai Péter | Fotó: ÉM

Miskolc és Tiszaújváros mellett Edelényben is új rend­őrkapitányt neveznek ki október 1-gyel. Ott dr. Kalapos István ezredest dr. Toldi-Tóth Gábor rendőr ezredes váltja, megbízott vezetőként. Toldi-Tóthnak nem ez lesz az első kapitányságvezetői megbízatása, ugyanis korábban már vezette a Kazincbarcikai Rendőrkapitányságot, abból a megbízatásból 2018. június 30-ával mentette fel dr. Vereckei Csaba akkori megyei főkapitány.

Dr. Toldi-Tóth Gábor | Fotó: police.hu

Úgy tudjuk, azóta a főkapitányságon látott el szolgálatot, innen kerül át Edelénybe.

Dr. Kalapos Istvánt 2020. január 1-gyel nevezték ki az edelényi kapitányság vezetőjének, előtte 14 évig a tiszaújvárosi kapitányságon szolgált, amelyet ugyancsak vezetett városi kapitányként.

Kisebb változtatások

A tiszaújvárosi testületi ülésen dr. Kiss Attila megyei főkapitány elmondta, hogy amikor átvette új hivatalát, áttekintette a megyei kapitányság eredményeit. Jelezte, hogy a statisztikáknak kevésbé hisz, mint az embereknek, de azt tapasztalta, hogy a megyében élők nagyobb részének alapvetően nincs gondja a közbiztonsággal, legalábbis ez szűrhető le a lakossági visszajelzésekből. Mindezek ellenére kisebb változtatásra szükség van, hogy még az eddiginél is hatékonyabb legyen a bűnmegelőzés és a bűnüldözés.

Fontos, hogy hatékonyabb legyen a bűnmegelőzés és a bűnüldözés  mondotta –
dr. Kiss Attila

Az új tiszaújvárosi kapitányságvezetőről az a véleménye, hogy eddigi mezőkövesdi, két évtizednél is hosszabb szolgálata alapján egy, a bűnüldözésben nagyon elkötelezett vezetőt kap a tiszaújvárosi rendőrség. Mint mondta, dr. Ongai Péter képességeire felfigyeltek már a megyehatáron túlról is, több ajánlatot kapott, de jövőjét a megyében képzeli el.

Tiszaújvárosban az elmúlt hetekben két súlyos bűncselekmény is borzolta a kedélyeket.

A főkapitány jelezte, hogy mindkét esetben gyorsan elfogták az elkövetőket. A városban élő polgárok megnyugtatására elmondta, hogy a közterületi rendőri jelenlétet megerősítik a városban, ehhez a készenléti rendőrség és az idegenrendészet segítségét is kérték.