Folytatódik az önkormányzat óvodafelújítási programja

 

 

Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzata folytatja óvodafelújítási programját. A felújítás célja, hogy komfortosabb, szebb környezetet biztosítson a gyermekek és a velük foglalkozó óvodai munkatársak részére.

Az intézményekben zajló kivitelezési munkálatok idejére az óvodások és az intézmények munkatársai ideiglenes helyre költöznek át.

Az erről tartott egyeztetések során azt tartották szem előtt, hogy a gyerekek átmeneti új otthona minél közelebb legyen az anyaóvodához.

 

 

Dózsa György úti Tagóvoda

Az óvodai rész összes belső nyílászáróját cserélik. A csoportszobák, szociális blokkok, a közlekedők padló burkolatát és falfelületeit is felújítják.

Az épület egy részében a teljes gépészeti rendszer felújítása, a vizesblokkok átalakítása és felújítása is megtörténik, a zárt terű helyiségek szellőzése biztosításra kerül és a teljes villamos hálózat felújítása is megtörténik.

A Dózsa György úti Óvoda energetikai felújításának célja az épületben tartózkodók hőérzetének, komfortérzetének javítása, az épület az energiafelhasználásának csökkentésével az üzemeltetési-fenntartási költségek csökkentése.

A projekt két forrásból kerül finanszírozásra (infrastrukturális és energetikai korszerűsítés.

A fogadó intézmény a MIÓVI – József úti és Brunszvik Teréz Sport Tagóvodája

 

 

Szeder úti Tagóvoda

Új csoportszoba és hozzá tartozó helységek kialakítása történik. Az intézmény bővítményi részében (279 m2) kialakításra kerül: új főbejárat, igazgatási helyiség, nevelői ill. fejlesztői szoba, akadálymentes mosdó, csoportszoba, tornaterem és kapcsolódó kiegészítő funkció (közlekedő, raktár…)

A meglévő épületrészben felújításra kerül a melegítő konyha, a csoportszobák, a vizesblokkok (beleértve ezen helyiségekben lévő burkolatok szükség szerinti cseréjét is), a villamoshálózat, továbbá az ivó-, csapadék- és szennyvíz hálózati rendszer. Kiépül a villámvédelmi rendszer.

Eszközöket szereznek be és a projektarányos akadálymentesítés keretében 1 db parkolót is kialakítanak.

Az épület meglévő szárnyainak és a tető hőszigetelése mellett cserélik a  homlokzati nyílászárókat, napelemes rendszert telepítenek, valamint fűtéskorszerűsítés is történik.  (radiátorok cseréje, melyek a szabályozhatóság érdekében termosztatikus radiátor szeleppel kerülnek felszerelésre és termofejekkel kerülnek ellátásra)

A fogadó intézmény a Komlóstetői Református Általános Iskola.

 

 

Stadion Sport Tagóvoda

Az összes belső nyílászáró cserére kerül, továbbá a teljes épület padló burkolatai és falfelületei felújításra és bizonyos helyeken átalakításra és bővítésre kerülnek beleértve a vizes és kiszolgáló helyiségek padló és falfelületeinek burkolatát is. Az épületben a teljes gépészeti rendszer felújításra kerül. Új, zárt rendszerű kétcsöves fűtési rendszer kerül kiépítésre univerzális lapradiátorokkal. A radiátorok az épület fűtés szabályozásáért felelős távmenedzselhető központi épületvezérlő rendszer által vezérelt, vezeték nélküli kommunikációval működő okos radiátorszelepekkel ellátottak. A vizesblokkokat is átalakítják és felújításák.

A Stadion Sport Tagóvoda energetikai felújításának célja az épületben tartózkodók hőérzetének, komfortérzetének javítása, az épület az energiafelhasználásának csökkentésével az üzemeltetési-fenntartási költségek csökkentése.

A fogadó intézmény a MIÓVI – Diósgyőri Tagóvodája.