Megjelentek a „T” betűs rendszámok az autókon.
rendszamok

 

Igen gyors ütemben futnak ki a jelenlegi három betű, három szám formátumú rendszámok. Korábban már írtunk arról, hogy a 2018 nyarától osztott R betű alig másfél év alatt kifutott, az ezt követő S rendszámok is kifogytak mostanra. Ezek után elkezdték kiadni a T betűvel kezdődőket, ahogyan egy internetes fórum tagjai már észre is vették.

A felgyorsult cserét jól mutatja, hogy az autópiac ínségesebb időiben egy-egy betűkezdet akár 5 évig is futhatott, így például az L 2007-2012, az M pedig 2011 és 2015 között.

A T után nincs több általános használatú betű, ugyanis onnantól már a speciális – motorok, utánfutók, pótkocsik jelölései – következnek.

Az már tudni, hogy küszöbön áll a változás, júliustól jön az egy betűvel meghosszabbított új rendszám-formátum. Fontos, hogy a már forgalomban lévő hatósági jelzéseket nem kell új táblákra cserélni, azok a továbbiakban is használhatók. Az új rendszámok felmenő rendszerben váltják majd fel a régieket, és azt is közölte a kormányzat, hogy nem lesz drágább a kiadásuk, mint jelenleg.