LELKÉSZEK A VOLÁNNÁL

2021. 11. 12., p – 16:02

Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság

A borsodi rendőrök református lelkészeket készítettek fel a téli útviszonyokkal kapcsolatos helyes közlekedési magatartásra.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság, és a Megyei Balesetmegelőzési Bizottság a Tiszáninneni Református Egyházkerület felkérésére 10 lelkésze számára, 2021. november 12-én tartott vezetéstechnikai képzést. Az eseménynek a főkapitányság Kiképző Központja adott otthont.

Rendőrségi tapasztalatok szerint a személyi sérüléssel járó, valamint az anyagi káros közúti közlekedési balesetek száma jelentősen megemelkedik az őszi és téli időszakban, a csúszós, jeges, latyakos út- és rossz látási viszonyok mellett. A gépjárművezetők nagy része azonban nem rendelkezik megfelelő gyakorlattal és rutinnal a biztonságos manőverezéshez vészhelyzetben.

A program egyik fő célkitűzése volt, továbbfejleszteni a vezetéstechnikai képességet, hogy az itt megszerzett tudást és tapasztalatot a résztvevők hasznosítani tudják a munkájuk során, illetve a magánéletben is.

Az érintett egyházi személyek először egy általános tájékoztatót kaptak a téli vezetés veszélyforrásairól, illetve azok elkerüléséről, ezt követően KRESZ tesztlapot töltöttek ki. A lelkészek elméleti tudásának a felmérése után a vezetéstechnikai képességeikről adhattak számot. A sofőröknek a Miskolc Autóház Kft. által biztosított gépjárművel ügyességi pályát kellett teljesíteniük, illetve lehetőségük volt a „SKIDCAR” (csúszós út szimulátor) kipróbálására is.