Fermentált ételekkel a hosszú életért! Ha egy egyszerű ősi módszer népszerűvé  válhatott egy dán Michelin csillagos étteremben, miért ne válhatna újra divattá  a magyar konyhákban is?

 

Szeretnénk visszaállítani a fermentált ételeken alapuló konyha
kultúráját, hiszen meggyengült bélflóránkat ezekkel az ételekkel
éleszthetjük újra! A Kor Kontroll Társaság, a Magyar
Elhízástudományi Társaság és a Jobb világért mozgalom rendhagyó
receptversenyt ír ki, mert a még mindig tartó pandémia idején
elengedhetetlen, hogy erősítsük immunrendszerünket, amit 70
százalékban a bélflóránkon keresztül érhetünk el!  A legújabb
kutatások alapján azt is tudjuk, hogy bélflóránk mikroorganizmusai
határozzák meg lelki állapotunkat, étvágyunkat, sőt betegségeinket
is! Nap mint nap tápláljuk őket, és ha jól csináljuk, megőrizzük
egészségünket, ha rosszul: megbetegszünk!  Kinek fontosak a
fermentált ételek? Azoknak, akiknek a bélflórája meggyengült, hiszen
a nyers vagy főtt ételekhez képest könnyebb a vitaminok és ásványi
anyagok felszívódása, a fermentáció segítségével mérséklődik a
puffasztó élelmiszerek kellemetlen hatása, több vitamin és enzim
megmarad, nő a kedvező baktériumok száma. Receptversenyünkkel
ösztönözni kívánjuk pályázóinkat, hogy különleges, karakteres
ízekkel egészítsék ki a mindennapi étkezéseket, használják újra
dédmamáink egyszerű konyhai fortélyait, ezzel tegyék színesebbé,
egészségesebbé táplálkozásukat. hosszueletert@korkontrolltarsasag.hu

     Kiadó: Magyar Elhízástudományi Társaság