Februártól jönnek az egységes cigisdobozok a trafikokban

Eltűnik a külön dizájn, emiatt a boltosok is tovább keresgélhetnek, hogy kiszolgálják a vevőket.

 

Február elejétől gyakorlatilag az ország összes dohányboltjában már csak egységes csomagolásba helyezett cigarettákat lehet majd megvásárolni
– írja piaci forrásokra hivatkozva a 24.hu. A portál szerint 2021. december 31-étől már nem lehet hivatalosan egyedi csomagolásban árulni a cigarettákat, ám a kereskedők eladhatták azokat a termékeket, amelyek még a készleten voltak. Ezek azonban a forgalomtól és a beszállítás gyakoriságától függően most már tényleg napokon belül szinte mindenhol elfogynak, onnantól az új rendelésekben szereplő termékek már csak az egységes csomagolásban kerülhetnek ki a polcokra.
Ugyanakkor a szivarok, a szivarkák, valamint a dohányhevítéses termékeket nem kell egyencsomagolásban árulni. A 24.hu megjegyzi, a dohányboltosoknak rendkívüli fejfájást okoz az átállás, mert hiába segítenek a gyártók árjelzőkkel a termékek megkülönböztetésében, a több száz, sőt, több ezer ugyanolyan kinézetű cigarettásdoboz közül eleinte nehéz lesz megtalálni azt, amit a vevők kérnek, valamint a rendelést követően a polcokra való kihelyezés is komoly pluszmunkát ró a dolgozókra.