Az OTP levelét megírta – bonyolult a kapcsolat az orosz bankokkal – Ukrajnába simán utalhatunk

Tisztelt Ügyfelünk!

A közelmúltban kialakult orosz-ukrán háborús konfliktusnak fizetésforgalmi következményei is vannak. Kérjük ügyfeleinket, hogy időszakosan fontolják meg az érintett országokba indított átutalási megbízások benyújtását, legfőképp az orosz érdekeltségű bankok bevonásával végzett bármilyen tranzakciót.

Az Ukrajnába irányuló, határon átnyúló átutalási megbízásokat az OTP Bank továbbra is végrehajtja, a kedvezményezett bankja számára a megbízás összegét átutalja. Fontos azonban hangsúlyozni, hogy az átutalt összeg jóváírását és a kedvezményezett számára való hozzáférhetőségét a fogadó bankban nagymértékben befolyásolhatják az aktuális körülmények.

A nemzetközi pénzügyi vagyon korlátozó intézkedések (szankciók) által érintett orosz tulajdonú bankoknál vezetett számlákra, valamint a szankciókkal érintett személyek részére történő átutalások végrehajtása, illetve megtagadása az aktuális szankciós szabályok szerint történik. Kérjük, hogy a számlatörténetében kísérje figyelemmel a megbízásai alakulását. Az OTP Bank az Ön által benyújtott megbízások végrehajtását szankciós ellenőrzés alá vonja, szankciós tilalom esetén a megbízás teljesítésére nincs lehetőség. Ebben az esetben a bank a megbízás befogadása során zárolt fedezetet feloldja.

OTP Bank