Filmvetítés a Föld Napja alkalmából

 

 

A Föld Napja alkalmából 2022. április 22-én 16:00-tól a CINE-MIS Nonprofit Kft. által üzemeltetett Művészetek Háza Béke Art Mozitermében a Vad Kunság – A puszta rejtett élete című magyar ismeretterjesztő filmet vetítik.

A 2. Magyar Filmhéten a Legjobb ismeretterjesztő filmnek választott és a 12. Aranyszem Operatőr Fesztivál Természet kategóriájának fődíját elnyert alkotás a nemrég zárult Gödöllői Nemzetközi Természetfilm Fesztiválon is fődíjat nyert. A film a WWF Magyarország ajánlásával került a mozikba.

 

  1. április 22. 16:00 – Béke Art Moziterem:

Vad Kunság – A Puszta rejtett élete

magyar ismeretterjesztő film, 60 perc, 2016 (6 éven aluliak számára nagykorú felügyelete mellett ajánlott)

Rendező: Mosonyi Szabolcs

Első pillantásra olyan, mint a többi európai síkság. Egykor a szél, a folyók munkálták, mára lépten-nyomon az ember keze nyomát viseli. A magyar Puszta mégis más: titkos életet él, ahol mindig történik valami. Nagy testű madarak lökdösik-taszigálják egymást, a fehér színű, sós tavak forgalma a nagy repülőterekével vetekszik, agancsok csattognak, akár a kardok és mindezt megtapsolja egy bagoly. A legkülönösebb szerzet maga a főszereplő. Az aranysakál régen itt élt, de mivel üldözték, évtizedekre eltűnt. Ez a négylábú ragadozó azonban dacolva a veszéllyel visszatér és családot alapít. A fagyos éjszakában az új falka már együtt üvölti: ez a táj a mi birodalmunk.

 

Az előadásra jegyek foglalhatók www.cinemis.hu honlapon, a 46/507-573-as telefonszámon, és megvásárolhatók a mozi jegypénztárában, nyitvatartási időben (minden nap 14:30-20:30 között a Rákóczi utca 5. szám alatt).