Jó emberek kerestetnek – magukat buktatták le a felbujtott hamis tanúk – hátha akad valaki , aki , megszólalásra bírná őket  – SOS felhívás

Baráti, állampolgári segítséget kérek, olyat, amiért egy nagy köszönettel tartoznék. Olyan ismerőst, barátot keresnék, amely képes önzetlenűl, törvényesen megoldani az immár csaknem  öt esztendeje húzódó tragédiám végleges lezárását.

Bármennyire is unalmas, s mifelénk szokványos történet, a lényege, hogy két miskolci rendész hivatali hatalmával visszaélve minden ok nélkül rám támadt 2017 novemberében fényes nappal a miskolci nagy posta előtti sarkon. Megaláztak, megnyomorítottak, kezeimet hátrabilincselték és megrágalmaztak. Annak ellenére, hogy a szemközti mélygarázs kamerája rögzítette az eseményt a hatóságok mindezt figyelmen kívül hagyva engem ítéltek el.  Hiszen logikus, s életszerű, hogy egy hetven esztendős ember csak úgy rájuk ront két életerős egyenruhásra. Merő unalomból.

A kijelölt nyomozóhölgy – volt vizsgáló – minden tehetségét latba vetette, hogy a két derék rendészt megmentse, sértettként állítsa be az igazságszolgáltatás színe előtt. Mivel nem talált neki tetsző tanúkat, rendelt kettőt a miskolci rendészet igazgatójától. Íme, itt látható a levél, amire a bajtársak első szóra segítettek, s azonnal küldték a felbujtott tanúk elérhetőségét. Azzal a fiatalemberrel, aki lábaimat kirúgta, kezeimet megrángatta és a fejemet beverte a kocsim küszöbébe. Aki ellen most vádemelési javaslattal zárult le a nyomozás.

Ma már az igazságszolgáltatás berkeiben világos egyértelmű, hogy az egyes számú névtelen tanú, egy szőke hölgy a hamis tanúzás gyanújába keveredett.  Nem is tagadja, hiába is tenné, hiszen birtokomba került a bíróságon elhangzott vallomása, miszerint őt a rendészet igazgatója kérte fel erre a küldetésre. Elmeséli, hogy látta, amit egy hosszú fehér klasszikus Colombo ballonban, farmerben, a hátsó zsebemből előrántom a pisztolyom és még a puffanást is hallotta. Ahhoz képest, hogy a rendőrnő előtt is ott volt barna dzsekis, sima nadrágos rabosított képem mindent elhitt ennek a személynek.  Annyira, hogy a helyszíni bizonyítási kísérletre, amelyre nekem előírták az öltözetet nem kellett Colombo ballont vennem. Egyébként a hölgy még azt is elárulja, hogy semmit nem látott, de mindezt sejti.

Majd jön az újabb meglepetés, a tárgyalás után kikutattam Andersen és a Grimm testvérek közös gyermekét és ezt a misszionáriust , majd  a közösségi oldalán látható közös ismerőseink közül az elsőt feltárcsáztam. Csodák csodája a hamis tanúzással gyanúsítható személy élettársa jelentkezett be. Aki tanúk előtt minden gond nélkül elmondta – együtt voltak ott az adott időben, ám semmit nem láttak. Csupán annyit, hogy a földön fekszem, és a hátamon térdelnek az egyenruhások. Kértem, tegyen vallomást, erre egy nekem szóló fenyegetéssel reagált.

A hölgy neve elérhetősége kedvese címe is meg van. A kérés csupán annyi, hogy ha valaki felkeresné őket és minden erőszakos befolyásolás nélkül elmondaná nekik, hogy amit tettek az közönséges bűncselekmény.  Még jóvá tehetik, ha polgári úton megteszik az ilyenkor elvárható nyilatkozatukat, miszerint tévedtek. Megerősítik azt a vallomást, ami egyébként már a bíróság előtt is elhangzott. Nem láttak semmit, de ezt csak vizionálták és megjelölik a felbujtó nevét. .

Hogy ezt miért nem a hatóságtól várom el miért nem az igazságszolgáltatás teszi meg helyettem, azt ne tőlem kérdezzék. Elfoglaltak, sok a dolguk, nem érnek rá minden cseprő, bagatell üggyel foglalkozni. Tehát nincs más lehetőségem, kérem azokat az igazságot szerető lelkiismeretes ismeretleneket, akik ezt helyettem törvényesen megtennék.

Örök hála érte elérhetőségem – 202192391 – míg a tanúk neve címe tőlem kérhető el.

A kettesszámú tanúról, akit a törvényszéken kizártak külön írok.

Ez a derék középkorú sportos személy  ugyancsak a rendészet misszióját vállalta be. Annyi hülyeséget hordott össze, hogy látta megcsillanni a kést a kezemben meg, hogy ő katona is volt tehát messziről felismeri a pisztolyt.  Később az eseményeket hét fél módon vázolta.  Időközben annyira belezavarodott, hogy a szembesítésről készült film egy részét elsikkasztották. Nekem az is meg van. A két helyszíni bizonyítási kísérlet videója is, amelynek a lényege ő bizony semmit nem látott, elmondása szerint nem is volt ott az adott időben.  A bíróságon kizárták, de valamit benéztek – nem gyanúsították meg hamis tanúzással. Mentegették, hogy időmúlás okán lett olyan zavarodott. Csak ám a gond, hogy a felvételek az események után készültek. Tehát ő is az egyike annak aki ma még utólag sima polgári úton helyreigazíthatja, őszintén a tévedését. Hátha már ennyi idő után megszólal a lelkiismerete , s hajlandó beismerő vallomást tenni.

Mindkét jó ember elérhetősége nálam. Részemről az sem gond , ha a magukra ismert személyek ezt önként minden külső segítség nélkül teszik meg.  Ők most abban bíznak, hogy a törvény szerint a felderítéssel és a nyomozással még egy évet nyernek azután pedig csak elévül a bűncselekményük.

A címképen a levél – a rendőrnő tanúkat rendel, mert akiket talált azok nem azt mondták, amit hallani akart. Miután két év alatt ebben az ügyben senki nem tett semmit , kényszerűségből kérem a segítségüket.