Mivel adósom a Lidl – kártyázok az áruházukban – született médium vagyok minden vevőcsábításra – oda lett az olivás stanglim

Fogékony vagyok minden vevőcsalogató akcióra.  Én lennék az aki rögtön egy tucat hüvelyszárazság elleni bogyót vásárolnék a tévés reklámok hatására. Csak, mert olyan csábítóan ecsetelik mennyire hasznos,  mert mi mindenre jó. Szóval igazi médium vagyok, rám hatnak ezek a marketing behatások.

Például mióta megy ez a mobilra feltölthető Lidl kártya móka, be nem tenném a lábam az áruházukba míg be nem kapcsoltam a kütyűmön az oldalukat.  Nem ment könnyen, elsőre letöltöttem, de igazából egy kedves árufeltöltő hölgy a Miskolci-Tapolcai boltjukban magyarázta el, mire is jó ez a hókuszpokusz.

Fegyelmezett, jól beidomitott vásárlóként a pénztárnál kérés nélkül odatartom a telefonomat a leolvasóhoz, s míg nem prüttyög egy tapodtat sem mozdulok. S megkérdezem – mi lesz az ajándékom – mint a gyerekek úgy örültem – legutóbb egy félliteres vitaminos löttyel tettek boldoggá. A minap mint hirdették járna nekem – hét napig egy aktivált mogyorós  desszert szelet.

Úgy Miskolcon mint Siófokon  közölték, sajnos már nincsen. Ezzel engem megkárosítottak. Úgyanigy mint azzal az egy olivás stanglival, amelyet három darab vásárlása után adtak volna plusszba. Ingyen.  Tébláboltam egy negyedórát a standok között, de hiába.

Mondogatták, most sül, ha kedvem van egy óra múlva megkaphatom.  Nem mentem , már elment tőle a kedvem. Különben tetszik nekem ez a számítógépes telefonos játék – van egy nagy előnye, pontosan számontartja mikor mit vettem, s virtuálisan összegzi, számontartja a blokkokat. Tehát amikor két hét múlva reklamálásra gyúrok – miért is ne – nem tudnak rajtam kifogni, amikor a számlát kérik.

Egyébként megesik, szórakozottságból keverem az Aldival a Lidl áruházat. Aztán amikor az Aldi pénztárosa elé teszem a mobilomat  rögtön sikerül felbosszantanom ezzel a közjátékkal.

Aki dühösen felhorkan  – nem látja,  nem a Lidlben van.

Ilyenkor higgadtan reagálok – most már rájöttem, jó hogy szólni tetszett.

Végül csak annyit – hogy most már hét elmaradt szuvenírral adósom a Lidl . És ebben még nincs benne az olivás stanglijuk.