Skip to content

Fejen lőtte a háza elé parkoló nőt – igaz előtte figyelmeztette -a sérülés nem komoly

A monori rendőrök befejezték annak az apának és fiának az ügyét. A gyanú szerint egy parkolásból indult szóváltást követően a 77 éves férfi gáz- és riasztófegyverrel fejen lőtte 36 éves vitapartnerét, míg 53 éves fia az áldozat kollégáját lökdöste.

Egy vecsési háznál eldördült lövés miatt riasztották a monori rendőröket 2020. március 30-án délelőtt. Egy 36 éves nő a kollégájához érkezett munkaügyben, majd leparkolt egy kapu előtt, amit az ott élő 77 éves férfi nehezményezett. A számonkérést indulatos vita követte, majd az idős férfi kirántott a zsebéből egy pisztolyt, és fejen lőtte a nőt. Eközben 53 éves fia a nő kollégáját lökdöste – közölte a rendőrség.

Fejen lőtt egy nőt egy 77 éves férfi Vecsésen, mert az a kapuja elé parkolt

© Fotó police.huFejen lőtt egy nőt egy 77 éves férfi Vecsésen, mert az a kapuja elé parkolt

A nőt a mentők nyolc napon túl gyógyuló sérülésekkel kórházba szállították. A későbbi orvosszakértői vélemény szerint az áldozatnál súlyos egészségromlás – halláscsökkenés, zajártalom – alakult ki a füle közelében elsütött fegyver hangjától.

Nem véletlenül kapom fel a fejem az ilyen hírekre.

Nem mindenki tudja, hogy kis hazánkban bárki bármikor akár egy raklapra való gáz és riasztó pisztolyt is vásárolhat. Bemegy az üzletbe és minden személyi okmány bemutatása feljegyzése nélkül  felfegyverezheti a családját és a barátait.

Tiszta Amerika. Bár ott postán is lehet rendelni. Nálunk ilyen nincs, be kell battyogni a szaküzletbe.  Annyi a szígorítás, hogy ha még nem múltál el 18 esztendős a bátyjádat kell erre megkérni.Aztán ezt a fegyvernek látszó tárgyat – azért nevezem ilyen finoman mert még a rendőrök sem tudják,  ez az élet kioltására alkalmatlan tehát nem minősül fegyvernek, a kúria hivatalos álláspontja  szerint – nem viheted magaddal, nem hordhatod még rejtve sem az utcán.

Ez arra jó, hogy ha betörnek, a lakásodon megtámadnak védekezhetsz.  Vigyázz mert ha a támadónál meg éppen nem annak látszó hanem igazi lőfegyver van csalódás érhet. Ahhoz , hogy ezt az utcán is magadnál tardhatsd , persze rejtve ahhoz a helyi kapitányságon kell viselési engedélyt kérned. A boltban vett riasztót, gázfegyvert egyenesen haza kell vinned és innentől kezdve csak a házad,  lakásod bejáratáig használhatod.

Hogy ki kaphat ma viselési engedélyt – bárki, aki hivatalos formában kéri. ( Én nem mert engem három lelkiismeretlen személy megrágalmazott,s nyolc hónapja késik az ellenük beadott feljelentésem kivizsgálása.)

Kivétel az a személy , aki a bűnnyalvántartóban szerepel. Életkortól függetlenül bárki kaphat viselési engedélyt és ugyanettől függetlenül nyolc évig nem az Atyaúristen sem törölheti a nevedet a nyílvántartásból. Hogy valami nem világos, hogy itt valami nem stimmel az kitetszik mindebből.

Maguk a kapitányságon dolgozók is azt állítják elég zavaros a jogi álláspont. Ebben az esetben például az elkövető életkora és mentális egészségi állapota is szerepet játszhatott a bűncselekmény elkövetésében.

A cél az lenne, hogy a viselési engedély kiadása előtt , pontosabban a fegyvernek tetsző tárgy megvásárlása előtt egy orvosi alkalmassági igazolást is kérjenek az igazgatásrendészet munkatársai. Persze nem a körzeti orvostól hanem az ilyen ügyekben járatos pszihiátertől.  Nem véletlenül még háromszor ennyi bölcsességet oszthatnák meg a témában ha egyszer meghallgatnának.

A helyszínen lefoglalt fegyverről kiderült, gáz- és riasztófegyver, az idős férfi rendelkezett hozzá engedéllyel.

A 77 éves férfi mindent tagadott, a gyanúsítás ellen panasszal élt. Állítása szerint ő megkérte a kapubejáró elé parkoló nőt, hogy távozzon, vitáztak, mire a nő rátámadt, a lövéssel csak veszélyben érzett életét mentette. A rendőrök által begyűjtött adatok és bizonyítékok alapján a jogos védelmi helyzet nem állt fenn. 53 éves fia nem tett vallomást, csak annyit mondott, sajnálja a kialakult konfliktust, de nem érzi magát bűnösnek.

A Monori Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya a 77 éves férfi ellen súlyos egészségromlást okozva elkövetett súlyos testi sértés, valamint felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntettének, illetve az 53 éves fia ellen garázdaság vétségének megalapozott gyanúja miatt folytatott eljárást befejezte, az iratokat átadta az ügyészségnek.



Szántó István


Related article