Elkaptuk az első felvételt a video megosztóról – ki mit látott az ablakból – várjuk a film folytatását, izgalmas lesz a szembesítésről készült felvétel

 

Ez nem annyira izgalmas, ez az első lemez a helyszíni bizonyítási kísérletről.  Talán 2018 tavasz, az a feladat, hogy a sasszemű játékvezető postás bebizonyítsa mit látott az irodája ablakából. Annyira sikeres volt a szimuláció, hogy a törvényszéki tanács kizárta tanúk sorából. Viszont még egy ejnye bejnyét sem kapott a rágalmazásért. Folytatjuk – kérjük azt a belső hivatali rendszergazdát aki mindezt megőrizte , ne kíméljen az összes felvételt tegye közkinccsé. Hátha valaki a fejéhez kap és  kimondja az igazságot – itt bizony valaki csúnyán bepalizta az igazságszolgáltatást.

Nos tudni kell, hogy az ablakból dirigáló rendező Petroczi Attila játékvezető. A törvényszéken megnézték a filmet és kizárták a tanúk sorából. Hiszen az általa elmondottak a két hős rendész vallomásával, állításával is ellentétes.  Petróczit a volt nyomozó rendelte meg a rendészet igazgatójától tanúnak.  Azt álítva, hogy ő önként jelentkezett náluk miután elolvasta a miskolci napló tudósítását. Majd amikor a szembesítéskor rákérdeztek, hogy olvasta e az újságot, határozottan kijelentette, sosem látta. Hogy mit kell tudni róla – a szembesítéskor hét féle verzióban vizonálta mit látott. Elmondja az adott időben már nem volt a munkahelyén, katona is volt és őt nem lehet megvezetni, látta a késnek látszó tárgyat megcsillani, ami végül egy fekete matt pisztollyá alakult át. Igaz, hogy vallomástétel előtt mindenkivel aláíratják milyen felelőséggel jár bárkit alaptalanul bűncselekménnyel hamisan megvádolni.  Az úr esetében persze ez már nem számít. Ő a kivétel. Figyelem a szembesítése, amelyből 37 percet valaki büntetlenül még el is sikkasztott ritka élmény.

Kérdés, hogy az egyes számú tanút aki állítólag hosszú világos klasszikus Colombo ballonban látott miért nem lett ide beidézve? Nem akarták összezavarni?