Miskolc várja a véleményeket!

 

 

 

Mit gondol Miskolcról? Mire büszke és mire nem? Mi működik jól? Mi működik rosszul a városban? Ilyen és ezekhez hasonló kérdésekre várja a lakosság válaszát Miskolc városa.

 

 

Miskolc Megyei Jogú Város omnibuszos közvélemény kutatásra adott megbízást egy közvéleménykutató cégnek, amelynek keretében kérdezőbiztosok járják a várost a következő hetekben, hogy megismerjék a miskolciak véleményét a város működéséről, a közszolgáltatásokról, a város értékeiről.

 

A kérdezőbiztosok személyesen keresik majd fel a véletlenszerűen kiválasztott miskolciakat, a válaszadás pedig önkéntes és teljesen névtelen.

 

A közvélemény kutatók feladata, hogy objektív képet mutassanak a városvezetés számára arról, hogyan gondolkodnak a városlakók Miskolc legfontosabb problémáiról, lehetőségeiről és értékeiről, ezért fontos, hogy minél több válasz szülessen függetlenül attól, hogy elégedett valaki a város működésével, vagy sem. A város kérdéssora nem tartalmaz politikai véleménnyel, választásokkal, hovatartozással kapcsolatos kérdéseket.

 

A kutatás úgynevezett omnibuszos rendszerben zajlik, ami azt jelenti, hogy a kérdezőbiztosok más megbízók kérdéseit is feltehetik az interjú keretében a felkeresett miskolciaknak, de csak a Miskolc város működését érintő kérdések után.

 

A város vezetése és a szakemberek azt kérik a miskolciaktól, hogy segítsék válaszaikkal a kutatók munkáját a város fejlesztése érdekében.