A MISKOLCI FEJLESZTÉSEKRŐL EGYEZTETETT VERES PÁL ÉS LÁZÁR JÁNOS
Szerdán Miskolcra látogatott Lázár János építési és beruházási miniszter. A városházán találkozott Veres Pál polgármesterrel, akivel a város 2030-ig terjedő fejlesztési elképzeléseiről egyeztettek.

A miniszter már kinevezésekor megkapta Miskolc invitációját, hiszen “számos megbeszélnivalónk van” – írja Facebook-posztjában Veres Pál polgármester.

A csaknem másfél óráig tartó megbeszélésről azt írta a polgármester, hogy “ismertettem a város 2030-ig terjedő fejlesztési elképzeléseit, amelyekről a miniszter elismerően nyilatkozott”.

Ezt követően részletezte is, hogy milyen témák kerültek terítékre: szó volt a diósgyőri vár kivitelezési problémáiról, a belvárosi tömbrehabilitációról, a főtér-fejlesztésről, a közlekedésfejlesztésről, illetve a Szinva mentén tervezett zöld folyosóról.

“Ígéretet kaptunk a partnerségre, és arra is, hogy a fejlesztési tervek egyes elemei kapcsán a későbbiekben is lesz módunk az egyeztetésre” – összegezte a tapasztalatokat Veres Pál.

Ugyancsak Facebook-oldalán Lázár János is megemlékezett a látogatásról.

A miniszter azt írta: “Ipari, kulturális, és gazdasági szerepet tölt be Miskolc Magyarország északi részén. A kormány kiemelt célja, hogy a városvezetéssel együttműködésben, az országgyűlési képviselőkkel közösen folytassa a városfejlesztést”.