Várjuk a miskolci zsidó múzeum első előadására – a város főrabbija a kóserság az élet minden területén címmel beszél az izraelita törvényekről

Meghívó

Az újonnan megnyílt Miskolci Zsidó Múzeum köré alakut  baráti kör több  érdekes előadással készül az intézmény népszerűsítésére.

Elsőként Markovics Zsolt miskolci főrabbi beszél majd a zsidóság törvényei között előkelő helyen szereplő kóser étkezésről, az ezzel kapcsolatos szokásokról. Tabuk nélkül mondja el véleményét arról, mennyire tarthatók be Magyarországon, vidéken ezek a szigorú előírások. Azt is megtudhatjuk, hogy miként alakult ki ez a törvény, és van-e köze az egészséges élethez. Majd arról is szól, hogy a zsidóság törvényei milyen mélységig befolyásolják a vallásos hívők életét.

Az első előadás – előreláthatólag – szeptember 21.-én délután 5 órakor kezdődik a zsinagóga melletti imaterem étkezőjében.

A következő hónapokban pedig  Puskás Péter Ybl díjas építész, majd Szunyogh László Miskolc főépítésze lesznek az előadók.

Minden előadás előtt vagy után megtekinthető a múzeum  és a zsinagóga. A részvétel ingyenes, de érdemes előre helyet foglalni

Várjuk , köszönjük ha jelzi a részvételét.