Kezdődhet a szavazás!  – Mit gondol, mely attrakció érdemli a „legzöldebb” elismerést a megújult Diósgyőrben?

 

 

 

A végéhez közeledik Diósgyőr városrész komplex fejlesztése, ahol a városi önkormányzatnak köszönhetően, az elmúlt évek során több beruházás is megvalósult. Itt az ideje, hogy közösen döntsünk arról, hogy melyik a „legzöldebb” projektelem, Ön hova látogat ki legszívesebben a megújult Diósgyőrben?

Szavazás időtartama: 2022.09.21. – 2022.10.05.

 

  • Megtörtént a Petőfi Sándor Fiókkönyvtár klímatudatos felújítása.
  • Elkészült a Diósgyőri Római Katolikus Plébánia templomkertjének fejlesztése.
  • A Vár utcában egy rossz műszaki állapotban lévő ingatlan felújításával létrejött egy kávézó.
  • Megújult az Árpád úti szolgáltatóház előtti tér, ahol zöldfelületek, új padok és villanyoszlopok, gyönyörű szökőkút, kulturált környezet és helyi termelői piac várja a pihenni, beszélgetni, vagy éppen vásárolni vágyókat.
  • A Táncsics Mihály tér is megújult, a növényállományt bővítése, frissítése révén.
  • A II. János Pál pápa tér kialakításával impozánssá vált a diósgyőri városközpont, a tér lépcsőzetes süllyesztést kapott a Szinva-patak medre felé, emellett egy zenélő szökőkút nyújt egyedi élményt az odalátogatóknak.
  • A Nagy Lajos király útja és a Blaha Lujza utca közötti zöld területen kialakításra került egy játszótér a gyerekek számára.
  • A Pálosok Parkjában kialakított Sportpark várja a sportolni vágyó lakosságot, illetve megújult jó néhány utcabútor is.

 

Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzata a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program támogatási rendszeréhez benyújtott TOP-6.3.2-15-MI1-2016-00002 azonosító számú „Diósgyőr városközpont integrált rehabilitációja” című projekt keretében a diósgyőri városközpont megújítását valósítja meg konzorciumban a Diósgyőri Római Katolikus Plébániával. A Magyar Állam és az Európai Unió támogatásával megvalósuló fejlesztések javítják a településrész általános környezeti állapotát.

 

A projekt megvalósítás tervezett fizikai befejezése: 2022.10.31.

A projekt tervezett elszámolható bruttó összköltsége: 936.377.261 Ft

Támogatási intenzitás: 100%