Napsütötte Toszkána -egyedülálló ajánlat – most vagy soha – járja be a gáz vagy a villanyszámla áráért

Napsütötte Toszkána I.

1.nap Indulás a hajnali órákban. Utazás rövid pihenőkkel. Útközben rövid séta Aquileaban, mely a Római Birodalom egyik legfontosabb városa volt. Séta az ókori emlékek között: Fórum, Via Sacra. Megtekintjük az ókeresztény bazilikát, mely világhírét csodaszép mozaikjainak köszönheti. Este a szállások elfoglalása.

2.nap A mai napot a „toszkán fővárosban”, Firenzében töltjük: Santa Croce templom, Dante szülőháza, Dóm, Keresztelő kápolna, Giotto harangtornya, Piazza della Signoria, Palazzo Vecchio, Ponte Vecchio, Pitti palota. Szabadprogram, majd a délután látogatás a Michelangelo dombra, ahonnan élvezhetjük a gyönyörű panoráma kilátást a városra.
Fakultatív program lehetőség: egy hangulatos borászatot keresünk fel, ahol a házigazdák 3 féle bort kínálnak tradicionális helyi falatkákkal: toszkán sajt, szalámi, bruschetta… miközben végigvezetnek a borászaton, bemutatva a régi pincéket, a szőlő feldolgozásának és a borkészítésének folyamatait. Ha ízlett a chianti kóstoló, vásárolhatunk is kedvünkre néhány palackkal e híres nedűkből. Program ára: 18 euro/fő

3.nap Délelőtt látogatás Luccaba Puccini szülővárosába, ahol megtekintjük a gyönyörű óvárost sikátoraival, patinás palotáit és főterét, majd Pisaba utazunk, ahol a román építészet gyönyörű épületeit találjuk: Dóm, Campo Santo, Ferde torony a Csodák terén. Jut még időnk egy kis szabadprogramra Viarreggio tengerpartján. Visszautazás a szállásra.

4. nap   Kirándulás Toszkána középkorból itt felejtett városaiba. Sienaban ismerkedés a város látnivalóival: Dóm, Keresztelő kápolna, főtér.  Utazás a „középkor Manhattanjébe” San Gimignanoba, a tornyok városába. Séta a középkori utcákon, ahol a híres tornyok tetejéről élvezhetjük a kilátást a gyönyörű toszkán vidékre. Szabadprogram, szállás, ahol előző este.

5.nap Délelőtt séta Pistoia középkori hangulatú városában. Az emberek sokszor úgy utalnak rá, mint a „kis Firenze”; ennek oka pedig nem más, mint termékeny kapcsolata a művészetekkel, építészeti műemlékekkel és persze kézműves műhelyekkel. A pistoiai Dóm teret nem véletlenül, az ország egyik legszebb terének tartják számon, hiszen itt találhatóak a város legfontosabb épületei is. A bájos Piazza del Duomo-t öleli körül a San Zeno Székesegyház, a Battistero di San Giovanni, a Palazzo del Commune, a Palazzo dei Vescovi, azaz a Püspöki Palota, valamint a ’Palazzo Pretorio’. A városnézést követően hazaindulás, utazás rövid pihenőkkel, hazaérkezés a késő esti órákban.

Részvételi díj: 116.900 Ft/fő
Részvételi díj tartalmazza az autóbusz közlekedés, a szállás, a reggeli ellátás és az idegenvezetés költségeit. Nem tartalmazza a belépőjegyek, a firenzei behajtási illeték (kb. 10 euro/fő), az üdülőhelyi illeték és az utasbiztosítás díját.
Üdülőhelyi Illték: 4.200 Ft/fő
Vacsora (4 alkalom) igényelhető: 16.900 Ft/fő
Egyágyas felár: 20.900 Ft/fő
Csatlakozási lehetőség: Miskolc-Mezőkövesd-Gyöngyös-Hatvan-Budapest-Székesfehérvár-Nagykanizsa

Betegség-, baleset-, poggyászbiztosítás:430 Ft/fő/nap
Útlemondási biztosítás: – a részvételi díj 2,5%-a

Csoportot szervezők részére ajánlatunk:
+1 nap hosszabbítási lehetőség: Kirándulás a Cinque Terre földjére (17.900 Ft/fő-től):
Egész napos kirándulás a Cinque Terre Nemzeti Parkba, az „Öt föld” mesés tájára.  Hajóval és gyalogtúrával fedezzük fel a sziklák oldalában épült mesés kis halászfalvakat. A reggeli órákban La Spezia-ból hajózunk Riomaggiore festői városába, majd újból hajóra szállunk, és a Cinque Terre két gyöngyszeméhez, Vernazza és Monterosso hangulatos, színes házakkal teli falvacskájába érünk, hogy ki-ki kedve szerint felfrissüljön az azúrkék tengerben és élvezze a mediterrán hangulatot.
Program díja:
– szállással, reggelivel: 17.900 Ft/fő,
– szállással, félpanzióval: 21.600 Ft/fő
Hajójegy kb. 40 euro/fő külön fizetendő

Keressen minél előbb –

Rohács Brigitta

 

Adria Holiday Utazási Iroda Kft

Tel: +36 46 508-688

Cím: 3530 Miskolc,Városház tér 22.

Email: adria@adriaholiday.hu

Web: www.adriaholiday.hu